spot_img
marți, octombrie 4, 2022
spot_img

MÁV-Start incepe productia vagoanelor intercity

MÁV-Start, operatorul de transport feroviar de pasageri din Ungaria, a demarat în fabrica de la Szolnok, producția în serie a vagonelor intercity IC3, pentru lung parcurs. În acest sens, un prim lot de 20 de vagoane capabile să circule cu viteze de 200 km/h vor fi destinate serviciilor de transport feroviar internațional.

Planul MÁV-Start cuprinde și fabricarea unui număr de 50 până la 150 de vagoane, capabile să circule cu 160 km/h, destinate transportului feroviar intern, însă pentru acestea sursa de finanțare nu a fost încă anunțată.

Cele 20 de vagoane vor fi împărțite pe categorii clasa I, clasa a II-a și mixte. Două dintre cele mixte vor fi finalizate până la sfârșitul lui 2017. Vor avea uși mai mari și 37 de locuri la vagoanele de clasa a II-a. Vor avea spațiu pentru 3 cărucioare cu rotile dar și două compartimente, cu cinci locuri, destinate familiilor.

Vagoanele de clasa I vor avea locuri atât în spațiu deschis cât și în compartimente și un mic bufet. Aceste vagoane vor avea în plus două compartimente la clasa business , fiecare cu câte patru locuri.

Mai mult, MÁV-Start modernizează și cele 76 de vagoane, capabile de viteze de 200 km/h, produse de către compania spaniolă CAF, la mijlocul anilor `90. Aceste vagoane sunt acum în conformitate cu standardele STI și vor avea același design ca și cele intercity IC+.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai noi stiri din domeniul feroviar abonati-va la newsletter-ul nostru aici.

Ultimele Articole