spot_img
marți, decembrie 7, 2021
spot_img

Materialul rulant va avea cod unic de identificare la nivel european

Grupul de experți al Comisiei Economice a ONU pentru Europa privind stabilirea unui sistem unic de marcare permanent pentru materialul rulant s-au întâlnit la Geneva, Elveția în luna septembrie. Ce s-a decis?

Participanții au stabilit ca pe parcursul următorilor doi ani să parcurgă un program prin care să fie formulat un set de reguli practice pentru introducerea unor identificatori din 16 cifre în cadrul unui Sistem unic de identificare a vehiculelor feroviare.

Acestea ar fi emise de un registru internațional din Luxemburg. Registrul URVIS este menit să sporească securitatea finanțatorilor de material rulant și, deși utilizarea acestuia ar fi voluntară, poate fi solicitată de creditori în viitor. URVIS nu va înlocui numerele de rulare existente ale vehiculelor, care sunt specifice cerințelor naționale sau regionale.

Participanții la reuniune au inclus reprezentanți ai Albaniei, Croației, Finlandei, Franței, Italiei, României și Rusiei și ai Uniunii Africane, Organizației Interguvernamentale pentru Transporturi Feroviare Internaționale, Institutului Internațional pentru Unificarea Dreptului Privat, Agenția UE pentru Căi Ferate. Participanții neguvernamentali au fost Comunitatea companiilor europene de căi ferate și infrastructură, Grupul de lucru feroviar și Uniunea Internațională a Vagoanelor. (D.C.)

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole