spot_img
miercuri, ianuarie 19, 2022
spot_img

CFR SA vrea să cumpere șase lanțuri de excavare pentru mașinile de ciuruit. La ce regionale vor ajunge

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA vrea să cumpere șase lanțuri de excavare pentru mașinile de ciuruit aflate la tot atâtea regionale.

mașinile de ciuruit
FOTO wiebe.ro

În sistemul electronic de achiziții publice, a fost postat miercuri dimineață anunțul de licitație ce are ca obiect ”Lanț excavare pentru mașină de ciuruit RM 80”. Valoarea totală estimată a contractului este de 540.000 de lei, echivalentul a aproape 110.000 de euro.

CFR SA are în exploatare șase mașini de ciuruit prisma de balast în cale, mașini de mare productivitate tip RM 80, ce pot executa lucrări de ciuruire a prismei de piatră spartă în linie curentă și aparate de cale. Toate cele șase mașini de ciuruit, tip RM 80, sunt în stare tehnică bună de exploatare, și sunt echipate cu lanțuri de excavare în diverse stadii de uzură. Lanțul de excavare nou trebuie să aibă o perioadă de garanție de 20.000 ml (dar nu mai mult de 12 luni de la data receptiei) de excavare piatră spartă, după care trebuie să permită două recondiționări: prima după 15.000 ml excavare și a doua după 5.000 ml excavare. Astfel, durata de viață a lanțului trebuie să fie de 40.000 ml excavare.

Primul lanț de excavare pentru mașinile de ciuruit va fi livrat în 45 de zile

Lanțul de excavare, ce echipează mașinile de ciuruit prisma de piatră spart în cale tip RM 80, este un ansamblu de piese turnate din oțel manganos (racleți și zale de legatură) și piese forjate din oțel aliat (bolțuri și siguranțe). Acest element este esențial în funcționarea mașinilor de ciuruit, el fiind unealta de lucru ce colectează piatra spartă din cale, o dirijeză prin jgheaburi la ciurul vibrator unde este curățată prin ciuruire și reintrodusă în cale sau evacuată, în funcție de parametrii tehnici obținuți în urma ciuruirii. Un lanț de excavare, ce urmează a fi achiziționat, este format din următoarele elemente: racleți 100 buc.; zale de legătură 100 buc.; bolțuri de legatură za-raclet 200 buc.; siguranțe bolț 200 buc.; piulițe 200 buc.; șaibe plate 200 buc.

Termenul de livrare al lanțurilor de excavare este de 45 zile de la data semnării contractului pentru primul lanț și în continuare eșalonat la intervale de cel mult 40 zile pentru celelalte cinci. Distribuția celor șase lanțuri de excavare la sucursalele regionale este următoarea: S.R.C.F. București – 1 bucată; S.R.C.F. Craiova – 1 bucată; S.R.C.F. Timișoara – 1 bucată; S.R.C.F. Cluj – 1 bucată; S.R.C.F. Iași – 1 bucată; S.R.C.F. Galați – 1 bucată.

Valoarea garanției de participare  la licitație este de 5.400 de lei. Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este data de 5 octombrie 2021, ora 15,00. Oferta trebuie să fie valabilă până la data de 5 februarie 2022. (A.B.)

Ultimele Articole