spot_img
duminică, ianuarie 29, 2023
spot_img

CFR SA cumpără tuburi de cauciuc pentru mașini de profilat piatra spartă SSP 2005 SWR

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a lansat o procedură de achiziție pentru 16 tuburi de cauciuc pentru mașini de profilat piatra spartă SSP 2005 SWR.

În sistemul electronic de achiziții publice a fost postat marți dimineață anunțul de licitație ce are ca obiect ”Tuburi flexibile din cauciuc pentru periile de la mașinile de profilat SSP 2005 SWR”. Valoarea totală estimată a contractului este de 265.680 de lei, echivalentul a aproape 55.000 de euro.

Liniile de cale ferată ce se află în administrarea sau gestiunea CNCF CFR SA trebuie să asigure în permanență condiții de siguranță în circulația trenurilor la vitezele stabilite. În vederea menținerii liniilor de cale ferată în condiții optime de exploatare, este necesară executarea unor lucrări periodice de reparație și întreținere, în cadrul cărora operațiunile de profilare a prismei de piatră spartă dețin un rol deosebit de important. Rolul acestor lucrări este acela de a distribui uniform piatra spartă în lungul căii ferate și de a curăța platforma și prinderile șinelor de surplusul de piatră.

CFR SA are opt mașini de profilat piatra spartă

Aceste lucrări se execută cu mașini grele de cale complexe și specializate în profilarea prismei de piatră spartă în cale, pe linii curente și aparate de cale, un rol deosebit de important avându-l mașinile de profilat de mare productivitate tip SSP 2005 SWR. Prin intermediul unei perii, din tuburi flexibile din cauciuc, piatra spartă aflată în surplus este antrenată către benzile transportoare ale mașinii și este distribuită pe părțile laterale ale prismei sau stocată în buncăr și descărcată în zonele cu deficit. Totodată, prin operațiunea de periere se urmărește eliminarea surplusului de piatră spartă de la nivelul traverselor, a prinderilor, astfel încât să se poată observa starea traverselor și a elementelor de prindere. Peria din tuburi de cauciuc reprezintă un ansamblu de tuburi din cauciuc, de diferite lungimi, montate pe un suport tubular ce este antrenat în mișcare de rotație prin intermediul unui motor hidraulic. Cu o astfel de perie se asigură perierea a aproximativ 60 km de cale ferată.

În prezent, CNCF CFR SA are în exploatare opt mașini de profilat tip SSP 2005 SWR, ce sunt foarte solicitate în cadrul lucrărilor de reparație și întreținere a liniilor de cale ferată.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este data de 14 februarie 2023, ora 15:00. Oferta trebuie să fie valabilă până pe 14 iunie 2023.

Ultimele Articole