spot_img
sâmbătă, aprilie 1, 2023
spot_img

FOTO-VIDEO Mașină prăbușită pe calea ferată lângă Predeal, în fața unui tren de călători

O mașină s-a prăbușit miercuri pe calea ferată în apropierea stației CF Predeal, în fața locomotivei unui tren de călători.

UPDATE. Circulația feroviară se desfășoară în condiții normale de trafic pe relația Predeal – Timișu de Sus începând cu ora 13.17. Trenul R 3002 are o întârziere de o oră și jumătate.

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a anunțat că traficul feroviar este oprit la această oră pe firul I de circulație între Predeal și Timișu de Sus din cauza unui accident rutier produs pe podul rutier peste liniile de cale ferată, de unde un autoturism a derapat și a căzut în gabaritul căii ferate. Mașina circula pe podul spre Cioplea.

La fața locului s-a deplasat deja personalul de specialitate al SRCF Brașov pentru a asigura sprijinul tehnic necesar echipelor de intervenție ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU).

Mașină prăbușită pe calea ferată. Trenurile, redirecționate pe firul II

Purtătorul de cuvânt al CNCF CFR SA, Oana Brânzan, a precizat că trenul R 3002, în fața căruia se află autoturismul prăbușit, va staționa până la eliberarea liniei CF, iar alte patru trenuri – IR  11534, IR 1623, IR 11633 și IR 11031 – sunt redirecționate să circule pe firul II.

Adresăm scuzele necesare călătorilor și îi asigurăm că personalul feroviar și echipele de intervenție ale ISU acționează deja la locul accidentului, traficul feroviar pe firul I urmând a fi redeschis imediat ce condițiile de siguranță vor permite tranzitarea zonei respective, a mai spus Oana Brânzan.

Accidentul, cercetat de polițiști

IPJ Brașov a transmis următoarea informare: ”Cu puțin timp în urmă a avut loc un accident de circulație în localitatea Predeal, în zona căii ferate. În accident a fost implicat un autoturism care, în timp ce circula pe un pasaj rutier peste calea feratã, în condiții care urmează a fi cercetate și lămurite de polițiști, a pierdut controlul asupra directiei de mers, a sărit de pe pod și a ajuns pe platforma feroviară. Primele date indică existența unei singure persoane rănite, respectiv conducătorul auto un bărbat de 22 de ani, care a fost preluat de echipajul medical sosit la fața locului. În acest moment traficul feroviar este restricționat, deconectat de la rețeaua de alimentare electrică, urmând ca în scurt timp, după finalizarea cercetărilor și îndepărtarea vehiculului, să fie reluat”.

Șoferul a fost dus la spital

La rândul lor, reprezentanții ISU au transmis că la fața locului s-au deplasat un echipaj SMURD si o autospecială cu apa si spumă.

S-a intervenit pentru acordarea asistenței medicale victimei și pentru asigurarea măsurilor specifice. Victima, o persoană de sex masculin în vârstă de 22 de ani, prezenta politraumatisme și este conștientă. Șoferul a fost dus la UPU Brașov de către echipajul SMURD.

Ultimele Articole