S-a crezut mecanic de locomotivă. Un arădean beat a ”zburat” cu mașina pe calea ferată

17 noiembrie 2019

Un șofer arădean aflat sub influența băturilor alcoolice pur și simplu a ”zburat” cu mașina pe calea ferată de pe Câmpul Liniștii.

„Sâmbătă, în jurul orelor 22,25, un arădean de 46 de ani, în timp ce conducea un autoturism, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice, a pierdut controlul asupra autoturismului și a pătruns pe liniile de cale ferată de pe Câmpul Liniștii. În urmă testării cu aparatul alcooltest a rezultat o îmbibație alcoolică de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conform procedurii, s-a dispus recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. În cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârșitii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice”, a declarat Adina Aconstantinesei, purtătorul cuvânt al IPJ Arad, citată de Arad Online.

Cu mașina pe calea ferată și pe șinele de tramvai

Cu câteva ore înainte, un bărbat de 41 de ani conducea pe Calea Romanilor din Arad, a pierdut controlul volanului și a intrat în refugiul stației de tramvai „Traian”.

mașina pe calea ferată

În urma impactului, autoturismul a luat foc. Deși era foarte băut, bărbatul s-a salvat, a ieșit din mașină și a așteptat sosirea autorităților. A fost supus alcooltestului, iar rezultatul a fost: 1,34 mg/l alcool pur în aerul expirat. A rămas cu mașina distrusă, i-a fost luat permisul și dus la spital pentru recoltarea probelor biologice, în urma cărora va fi stabilită cu exactitate alcoolemia. Șpferului i s-a întocmit dosar penal pentru conducereea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice, relatează Press Alert.