spot_img
marți, noiembrie 30, 2021
spot_img

CFR SA vrea să cumpere o mașină de tăiat șina cu disc abraziv și alte utilaje de mică mecanizare

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a lansat o licitație pentru mașină de tăiat șina cu disc abraziv și alte utilaje de mică mecanizare, în valoare de peste 300.000 de euro.

mașină de tăiat șina
FOTO cu rol pur ilustrativ

În sistemul electronic de achiziții publice a fost postat anunțul de licitație ce are ca obiect ”Mașini de mică mecanizare și utilaje suport”.

Licitație pentru mașină de tăiat șina și alte utilaje, împărțită în cinci loturi

Valoarea totală estimată a contractului ce se intenționează a fi încheiat este de 1.523.000 de lei. Procedura este împărțită în cinci loturi, după cum urmează:

  1. LOT 1-Mașină de bulonat și tirfonat

Valoarea estimată fără TVA: 720.000 de lei.

  1. LOT 2 – Mașină de tăiat șina cu disc abraziv

Valoarea estimată fără TVA: 26.000 de lei.

  1. LOT 3 – Mașină de polizat șina

Valoarea estimată fără TVA: 52.000 de lei.

  1. LOT 4 – Mașină de poziționat șina

Valoarea estimată fără TVA: 525.000 de lei.

  1. LOT 5 – Boghiu transport șină

Valoarea estimată fără TVA: 200.000 de lei.De ce este necesară achiziția

Dezvoltarea sistemului durabil de transport feroviar reprezintă menținerea unei cote înalte de piață, pentru traficul de pasageri și marfă, creșterea nivelului de siguranță, introducerea standardelor europene pentru executarea lucrărilor de modernizare, reparație și întreținere a infastructurii feroviare, se arată în anunțul de licitație.

În acest context, se impune dezvoltarea unui program de creștere a gradului de mecanizare prin dotări și cu mașini de mică mecanizare. Mașinile și dispozitivele de mică mecanizare sunt utilaje necesare efectuării lucrărilor de întreținere, reînnoire (reparație capitală), reabilitare, modernizare și construire a unor elemente componente infrastructurii feroviare, în regie proprie. În prezent, utilajele aflate în administrarea CNCF CFR SA utilizate sunt uzate fizic și moral, depăşite tehnic și insuficiente ca număr. Se impune utilarea corespunzătoare cu un minim necesar de utilaje specifice.

Procedura de atribuire a contractului de achiziție sectorială este inițiată sub incidența unei clauze suspensive, în sensul că încheierea contractului este condiționată de asigurarea sursei de finanțare, respectiv creditele de angajament și/sau bugetare după caz.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este data de 16 august 2021, ora 15,00. Oferta trebuie să fie valabilă până la data de 16 decembrie 2021. (A.B.)

 

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole