marți, iulie 9, 2024
spot_img

Cum a fost sancționat șoferul care a intrat cu mașina de pompieri în fața trenului

Șoferul de la ISU Cluj care în luna aprilie a intrat cu mașina de pompieri în fața trenului a fost sancționat de superiorii săi, însă doar de formă.

Potrivit ISU Cluj, șoferul autospecialei de pompieri a primit doar o mustrare scrisă.

”În urma cercetării disciplinare, conducătorul autospecialei a fost sancționat cu o mustrare scrisă. Acest lucru s-a realizat în conformitate cu actele normative în vigoare. Sancțiunea a fost emisă în data de 17.04.2024”, au declarat pentru Monitorul de Cluj reprezentanții ISU Cluj.Inconștiență care putea să se transforme într-o tragedie

Pe 9 aprilie, un șofer inconștient a intrat cu mașina de pompieri în fața trenului și a scăpat ca prin minune să fie lovit de locomotivă, așa cum a scris atunci Club Feroviar.

Echipajul de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Cluj se afla în misiune. Chiar dacă autospeciala avea în funcțiune sistemele de avertizare sonoră și luminoasă, acest lucru nu îi dădea voie să forțeze trecerea la nivel cu calea ferată.

În imaginile devenite virale la acea vreme se poate observa că autospeciala de la ISU Cluj trece cu doar trei secunde înaintea trenului. Mecanicul de locomotivă a frânat trenul de urgență și, din fericire, niciun călător nu a fost rănit.

Codul Rutier este foarte clar la acest capitol. Șoferii sunt obligați să oprească atunci când întâlnesc indicatorul „Trecerea la nivel cu calea ferată simplă, fără bariere”, „Trecerea la nivel cu calea ferată dublă, fără bariere” sau „Oprire”.

CITEȘTE și Mecanicul care a evitat accidentul cu mașina de pompieri: ”Dumnezeu a pus mâna şi ne-a salvat”

Imediat, ISU Cluj a declanșat cercetarea disciplinară a șoferului de la Detașamentul Turda. ”Având în vedere imaginile în care o autospecială pentru stingerea incendiilor, cu semnalele acustice și luminoase în funcțiune, se deplasează riscant peste trecerea la nivel cu calea ferată, pentru corectă informare a opiniei publice, Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Avram Iancu al județului Cluj face următoarele precizări:

Marți în jurul orei 11:20, pompierii din cadrul Detașamentului Turda au fost solicitați pentru stingerea unui incendiu care a cuprins o casă de locuit situată pe strada Republicii din municipiul Câmpia Turzii. La fața locului au fost alocate două autospeciale pentru stingerea incendiilor, o autoscară și, preventiv, un echipaj SMURD. Pentru gestionarea optimă a intervenției, forțele s-au deplasat pe două trasee diferite, unul dintre acestea fiind peste trecerea la nivel cu calea ferată de pe strada Republicii din municipiul Câmpia Turzii. În urma vizualizării imaginilor, unitatea noastră a demarat în regim de urgență cercetarea disciplinară care se impune pentru analizarea celor întâmplate și tragerea la răspundere a celor care se fac vinovați de această situație ce a pus în pericol viața echipajului care a încadrat autospeciala de intervenție”, a transmis atunci ISU Cluj. Între timp a venit și sancțiunea: mustrare scrisă.

IN THE SPOTLIGHT

FOTO. 10 ani de 160 km/oră pe București-Constanța. Locomotiva inaugurală, pe butuci

Pe 4 iulie 2014 CFR Călători a pus în circulație, oficial, primul tren care circula cu 160 km/oră pe București-Constanța. Asta după mai bine...

Ultimele Articole