joi, noiembrie 30, 2023
spot_img

CFR SA a lansat procedura pentru a cumpăra o mașină de curățat balastul căii ferate

CNCF CFR SA a lansat procedura pentru a cumpăra o mașină de curățat balastul căii ferate, în valoare de nouă milioane de euro.

În sistemul electronic de achiziții publice a fost postat anunțul de licitație cu titlul ”Mașină de curățat balastul căii ferate”. Valoarea totală estimată este de 45 de milioane de lei, echivalentul a nouă milioane de euro.

În prezent, utilajele folosite și aflate în administrarea CNCF CFR SA sunt uzate fizic și moral, depăşite tehnic și insuficiente ca număr, se arată în anunț. Se impune utilarea corespunzătoare cu un minim necesar de utilaje specifice, care să asigure procesul tehnologic de înnoire şi reparaţie a liniilor. Este vorba de un utilaj autopropulsat care are capacitatea deplină de a curăța patul de balast de sub liniile de cale ferată, pentru a aduce balastul la o calitate optimă, cerută de condițiile de transport. Furnizorul are obligația de a efectua transportul produselor până la destinația finală. De asemenea, valoarea transportului trebuie să fie inclusă în prețul produsului.

La evaluarea ofertelor, prețul (componenta financiară) va conta în proporție de 85%, restul urmând a fi acordat pentru factorul tehnic, și anume termenul minim de garanție. Cel minim acceptat este de 24 de luni de la data procesului verbal (protocol) de recepție calitativă, pentru care punctajul aplicat este 0. Pentru termen de garanţie ofertat de 60 de luni și peste acesta se acordă punctajul maxim de 15 puncte.Condiții de participare la licitația CFR SA

În vederea susţinerii capacităţii economico-financiare, ofertantul trebuie să demonstreze un nivel minim al cifrei anuale de afaceri de 45 de milioane de lei (fără TVA), pe ultimii trei ani, respectiv anii 2020, 2021, 2022. De asemenea, se solicită experiență similară. Ofertantul trebuie să prezinte lista principalelor livrări de utilaje produse similare efectuate în cursul unei perioade care acoperă cel mult ultimii trei ani, cu indicarea valorilor, datelor şi a beneficiarilor publici sau privaţi. Ofertantul trebuie să facă dovada că a furnizat produse similare contractului ce urmeaza a fi atribuit, în valoare cumulată de cel puțin 45 de milioane de lei fără TVA, din maximum trei contracte.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este data de 19 decembrie 2023, ora 15:00. Oferta trebuie să fie valabilă până pe 19 aprilie 2024.

Ultimele Articole