marți, aprilie 30, 2024
spot_img

Licitația pentru cumpărarea unei mașini de curățat balastul căii ferate, anulată din nou

A fost anulată și a doua procedură prin care CNCF CFR SA voia să cumpere o mașină de curățat balastul căii ferate, în valoare de nouă milioane de euro.

La începutul lunii noiembrie, în sistemul electronic de achiziții publice a fost postat anunțul de licitație cu titlul ”Mașină de curățat balastul căii ferate”. Valoarea totală estimată era de 45 de milioane de lei, echivalentul a nouă milioane de euro.

În prezent, utilajele folosite și aflate în administrarea CNCF CFR SA sunt uzate fizic și moral, depăşite tehnic și insuficiente ca număr, se arată în anunț. Se impune utilarea corespunzătoare cu un minim necesar de utilaje specifice, care să asigure procesul tehnologic de înnoire şi reparaţie a liniilor. Este vorba de un utilaj autopropulsat care are capacitatea deplină de a curăța patul de balast de sub liniile de cale ferată, pentru a aduce balastul la o calitate optimă, cerută de condițiile de transport. Furnizorul are obligația de a efectua transportul produselor până la destinația finală. De asemenea, valoarea transportului trebuie să fie inclusă în prețul produsului.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare a fost data de 19 decembrie 2023, ora 15:00. Licitația a fost însă anulată. „Această procedură a fost anulată automat deoarece la data limită de depunere a ofertelor niciunul dintre ofertanții înscriși nu a criptat oferta financiară sau nu a răspuns la toți factorii de evaluare electronici, după caz”, se arăta în anunțul din SEAP.O nouă licitație pentru mașină de curățat balastul căii ferate, anulată

Apoi, pe 21 februarie 2024, compania de infrastructură a postat în SEAP un nou anunț de licitație, cu același obiect și cu aceeași valoare estimată a contractului.

Noul termen limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare a fost data de 9 aprilie 2024, ora 15:00. Numai că, potrivit anunțului din SEAP, și această procedură a fost anulată din aceleași motive ca precedenta.

IN THE SPOTLIGHT

ARIC 25 de ani: Basm/Real. Ţinta comună – Realizarea proiectului

ARIC a organizat ieri, 18 aprilie, o Conferință aniversară la hotel Novotel București pentru a celebra 25 de ani de la înfiinţare. Evenimentul, intitulat „Basm/Real...

Ultimele Articole