spot_img
sâmbătă, octombrie 1, 2022
spot_img

GALERIE FOTO O mașină a fost lovită de tren la Pașcani. O persoană a decedat

O mașină a fost lovită de tren sâmbătă după amiază în județul Iași, în zona abatorului din Pașcani, iar în urma accidetului rutier o persoană a decedat.

Accidentul a fost anunțat la numărul unic de urgenţă 112 la ora 12,45. În urma accidentul rutier, o persoană a rămas încarcerată.

Accidentul s-a produs la ora 12,33, când trenul 5605, remorcat cu locomotiva EA 806 a Depoului București Călători, condusă de un mecanic de la Depoul Iași, la intrarea în stația Pașcani a surprins un autoturism marca Ford Focus. Au rezultat avarii la instalațiile de siguranța circulației, picheți de alimentare aferenți macazului 9T/13T și 039 distruși, la locomotiva de remorcare plugul îndoit și semiacuplările rupte.

La faţa locului s-a deplasat de urgenţă un echipaj de descarcerare, un echipaj medical, poliţiştii rutieri şi un elicopter al SMURD Iaşi. Ulterior, Iacov V., un bărbat în vârstă de 49 de ani, tatăl a trei copii, a decedat. Conform autorităților s-a declarat decesul după 20 minute de resuscitare, informează site-ul Bună Ziua Iași.

O mașină a fost lovită de tren. Șoferul nu s-a asigurat la trecerea la nivel

Bărbatul nu a acordat prioritate de trecere trenului Regio cu șapte vagone. Mașina lovită în lateral a fost târâtă câteva sute de metri în urma impactului puternic. Potrivit autorităților, bărbatul nu se afla cu nicio altă persoană în mașină. După cum se poate observa, autovehiculul este avariat în totalitate.

Cel mai probabil accidentul s-a produs pe fondul neasigurării la trecerea nivel cu cale ferată. Niciun călător nu a fost rănit, dar autoritățile au restricționat accesul spre primul vagon, din cauza tensiunii din fire, potrivit declarației unui pasager ce circula cu trenul Regio de pe ruta Iași – Bacău.

Mecanicul de locomotivă a declarat că a dat semnale acustice, dar din păcate nu știe ce s-a întâmplat și cum a intrat mașina în fața trenului. Bărbatul care a decedat mergea la o lucrare în construcţii.

Corpul neînsuflețit al conducătorului autoturismului marca Ford Focus a fost preluat și dus la Institutul de Medicină Legală Iași. Polițiștii au deschis un dosar penal.

Ultimele Articole