Trei persoane au fost rănite după ce o mașină a fost lovită de tren în județul Suceava

3 noiembrie 2019

Trei persoane au fost rănite, duminică dimineața, după ce o mașină a fost lovită de tren la o trecere la nivel cu calea ferată, fără bariere, situată pe raza localității Soloneț, județul Suceava.

UPDATE Precizările CFR SA

Accidentul a avut loc în această dimineată, la ora 9.15, între stațiile Suceava și Cacica, la trecerea la nivel cu calea ferată, semnalizată cu indicator rutier “Crucea Sfântului Andrei”, de la km 15+900. IR 5735 care circula în relația Suceava – Cacica a surprins și lovit un autoturism la trecerea la nivel, semnalizată, conform prevederilor legale, cu indicator rutier. Din primele informații, șoferul autoturismului nu s-a asigurat înainte de traversarea trecerii respective, deși, conform prevederilor Codului Rutier, avea această obligație, a precizat CFR SA. Organele de anchetă au sosit la fața locului la ora 11.20 pentru efectuarea măsurătorilor. După finalizarea acestor proceduri, privind măsurătorile la locul accidentului, circulația feroviară va fi reluată. Doar trenul implicat în coliziune va avea întârziere la destinație. La ora 11.40, trenul R 5735 și-a reluat circulația.

mașină a fost lovită de tren

Accidentul s-a produs duminică dimineața pe secția de cale ferată 511, în județul Suceava, la o trecere la nivel cu calea ferată simplă, semnalizată cu Crucea Sfântului Andrei, anunță Digi 24.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Suceava a intervenit la locul accidentului cu două autospeciale de descarcerare și trei ambulanțe. În urma impactului, trei persoane, doi bărbați și o femeie, au fost rănite. Una dintre victime a rămas încercerată, dar a fost scoasă de pompieri, fiind conștientă.

O mașină a fost lovită de tren. Trafic feroviar întrerupt

Trenul implicat în accident are un singur vagon, în care se aflau, conform declarațiilor conductorului, zece persoane, care nu au acuzat probleme medicale.

Traficul feroviar este întrerupt în zonă pentru intervenția echipajelor medicale și a celor de la ISU.