spot_img
duminică, noiembrie 27, 2022
spot_img

BREAKING VIDEO Klaus Iohannis anunță că masca de protecție devine obligatorie în trenuri

Preşedintele Klaus Iohannis a anunțat miercuri că după data de 15 mai masca de protecție devine obligatorie în trenuri, în tramvaie, la metrou și în celelalte mijloace de transport în comun, precum și în spaţiile publice închise. Preşedintele a subliniat că nu vor fi prelungite restricţiile privind deplasările individuale, ceea ce înseamnă că și transportul feroviar va reveni la un program mai aproape de normal.

masca de protecție devine obligatorie

”Aşa vom arăta după 15 mai în spaţiile publice închise şi atunci când folosim transportul public în comun”, a afirmat preşedintele la începutul declaraţiei, purtând masca de protecţie, după care a renunţat la ea.

Masca de protecție devine obligatorie până la anul

”Am avut o nouă întâlnire cu premierul şi un grup de miniştri şi consilieri. Este vorba de relaxarea măsurilor pe care le-am luat pentru protecţia populaţiei. Vom avea în scurt timp un plan detaliat pe care îl vom prezenta public. Una dintre măsuri este cea cu masca de protecţie. Astfel, am decis astăzi că după data de 15 mai toată lumea va fi obligată să poarte măşti de protecţie în spaţiile publice închise şi în transportul în comun. Poate renunţăm la purtarea măştii la anul. O a doua măsură pe care am decis-o este una care va bucura mulţi români. După data de 15 mai vom renunţa la restrângerile de circulaţie individuale”, a declarat Klaus Iohannis.

El a precizat, însă, că pe durata stării de urgenţă, rămân valabile toate măsurile şi restricţiile existente.

”Până în 15 mai staţi acasă, toate restricţiile rămân în vigoare. După 15 mai vom putea să ne mişcăm mai liber, însă viaţa nu va reveni din păcate la normalitatea pe care am cunoscut-o înaintea acestei pandemii. Vom avea un plan de relaxare în paşi, care activitate când poate să înceapă. O activitate importantă este activitatea şcolară şi vom elabora un plan concret pentru revenirea elevilor la şcoală. Planul va fi prezentat public când e elaborat cu toate detaliile aferente”, a afirmat șeful statului.

Plan pentru reluarea activității economice

Klaus Iohannis a anunţat şi că va fi pus la punct și un plan pentru activitatea economică.

”Să nu ne imaginăm că totul revine la normal în 15 mai, unele restricţii vor dispărea, multe altele vor rămâne în picioare. Şi pas cu pas, în funcţie de evoluţia cazurilor, vom încerca să intrăm într-o nouă normalitate pentru că experţii spun că virusul nu va dispărea. Va trebui să găsim o modalitate de trai cu această epidemie. Pe măsură ce interdicţiile impuse de autorităţi vor fi luate înapoi, răspunderea fiecăruia dintre noi va deveni mai mare”, a mai spus Iohannis.

Ultimele Articole