spot_img
joi, decembrie 2, 2021
spot_img

Masca de protecție devine obligatorie în gările din 14 județe. LISTA completă

Masca de protecţie devine obligatorie, începând de sâmbătă, în spaţii deschise din 16 judeţe, măsura fiind luată de Comitetele Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă pentru a limita răspândirea coronavirusului. În 14 dintre acestea, se impune purtarea măștii inclusiv pe peroanele gărilor.

Masca de protecţie devine obligatorie datoria CFR Călători

Măsura se aplică în zone considerate aglomerate – cum ar fi pieţe, târguri, staţiile mijloacelor de transport în comun sau peroanele gărilor.

Primul judeţ care a instituit purtarea măştii în spaţii deschise a fost Argeş. “Începând cu data de 30 iulie 2020 se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie de către toate persoanele de pe raza administrativ-teritorială a judeţului Argeş începând cu vârsta de peste 5 ani, în spaţii închise şi deschise, pentru grupuri mai mari de două persoane care nu locuiesc la aceeaşi adresă”, a decis Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

În judeţul Buzău, purtarea măştii în spaţii deschise a devenit obligatorie de joi. Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Buzău a decis instituirea obligativităţii purtării măştii de protecţie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în spaţiile deschise, cu un număr ridicat de persoane.

Masca de protecție devine obligatorie în Arad, Gorj și Iași

În majoritatea judeţelor, însă, purtarea măştii în spaţii deschide devine obligatorie de sâmbătă. Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Arad a stabilit că masca de protecţie devine obligatorie, de la 1 august, în zonele intens circulate din judeţ – cum ar fi pieţe, târguri, staţiile mijloacelor de transport în comun, peroanele gărilor, până la încetarea stării de alertă. Tot în Arad, Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă vor stabili zonele intens circulate, care vor fi marcate ca atare.

În judeţul Gorj, purtarea măştii de protecţie devine obligatorie în pieţe, staţiile mijloacelor de transport în comun şi zonele de promenadă. De asemenea, au fost suspendate toate târgurile şi bâlciurile.

Masca de protecţie a devenit obligatorie în judeţul Iaşi, începând de sâmbătă, în toate spaţiile publice deschise, au anunţat reprezentanţii Prefecturii ieşene.

Doar cu mască în gările de pe litoral și de pe Valea Prahovei

De la 1 august, turiştii de pe litoral şi constănţenii trebuie să poarte mască în locurile aglomerate din staţiuni, în intervalul 18.00 – 24.00, potrivit unei decizii a CJSU Constanţa. Masca va fi purtată şi în spaţii deschise, unde se formează aglomerări, cum sunt pieţe, târguri, staţii de autobuz, peroanele gărilor şi curţile bisericilor.

Autorităţile din Prahova au decis ca masca de protecţie să fie purtată, în mod obligatoriu, în spaţii publice exterioare, deci inclusiv în gări. Decizia este valabilă pentru toţi care locuiesc sau tranzitează judeţul, cu excepţia copiilor cu vârste sub cinci ani şi se aplică în două intervale orare, respectiv 07.00-11.00 şi 15.00-23.00.

Măsuri similare au fost luate şi de autorităţile din Giurgiu, Călăraşi, Braşov, Vâlcea şi Dâmboviţa. Autorităţile din Satu Mare şi Vrancea au decis, în plus faţă de obligativitatea purtătii măştii în zone aglomerate, şi închiderea teraselor, cluburilor, localurilor şi a sălilor de jocuri de noroc la ora 23.00.

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole