sâmbătă, februarie 17, 2024
spot_img

Mariana Miclăuș, noul director general al Metrorex. Laurențiu Trușcă și-a dat demisia

Potrivit informațiilor furnizate de oficiali din Ministerul Transporturilor, numirea a  avut loc joi dimineață, în ședința CA derulată la companie. 

Numirea a avut loc după ce Laurențiu Trușcă și-ar fi dat demisia. Acesta, solicitat de Club feroviar pe Whatsapp, să informeze asupra demisiei sale, nu a oferit informații. Informațiile au fost însă confirmate de o sursă cât se poate de sigură. Numirea a fost făcută pe patru luni, cu posibilitatea prelungirii mandatului până la maximum șase luni.

Mariana Miclăuș îl înlocuiește astfel pe Laurențiu Gabriel Trușcă, numit în luna noiembrie 2021. Noul director al Metrorex are o experiență de 30 de ani în cadrul societății.  Absolventă a facutății de Cibernetică din cadrul Academiei de Studii Economice București (promoția 1989), și-a început activitatea în cadrul companiei încă înainte de absolvirea facultății, începând cu anul 1981.

Anterior numirii în funcția de director general, Mariana Miclăuș a condus Serviciul Managementul Finanțărilor Externe. De la înființarea Metrorex, a fost prima femeie numită director general al societății.

Mariana Miclăuș și-a dat demisia din funcția de director general al Metrorex în iulie 2020, la opt luni de la numirea sa. Ministrul Lucian Bode i-a reproșat nepunerea în funcțiune la 30 iunie a Magistralei 5 de metrou.

Ultimele Articole