spot_img
luni, noiembrie 28, 2022
spot_img

Marian Paun este noul presedinte al Autoritatii de Reforma Feroviara

infra-cfPrintr-o decizie a premierului Sorin Grindeanu, Marian Paun a fost numit in functia de presedinte, cu rang de secretar de stat, al Autoritatii de Reforma Feroviara.
Prin aceasta decizie, premierul l-a eliberat din functie pe Robert Razvan Dobre, care a fost presedintele autoritatii din 2014.
Conform Master Planului General de Transport aprobat, Romania trebuie sa implementeze reforma in sectorul feroviar orientata pe mai multe directii de actiune ce includ restructurarea retelei de transport feroviar, atribuirea contractelor de servicii publice (in baza unor licitatii organizate), introducerea indicatorilor de performanta, dar si introducerea unor programe de eficientizare a activitatilor.
In atributiile Autoritatii vor intra si stabilirea si implementarea masurilor necesare pentru concentrarea retelei de transport feroviar pe o retea care poate fi administrata eficient de catre operatorul de infrastructura feroviara, astfel cum aceasta va rezulta din strategia de eficientizare care va fi elaborate in acest sens.
De asemenea, o alta atributie a autoritatii vizeaza achizitionarea de material rulant destinat prestarii serviciilor publice de transport public feroviar pe care le va pune la dispozitia operatorilor de servicii numai pe baza de proceduri aprobate prin Hotarare a Guvernului Romaniei  pe baza de criterii de transparenta si vizibilitate care sa asigure o piata competitiva in domeniul feroviar.

Ultimele Articole