spot_img
vineri, august 12, 2022
spot_img

Marea Neagra si Marea Mediterana vor fi conectate printr-o linie de cale ferata

Turcia-porturi_tu-mapDirectorul General al Companiei de Căi Ferate din Turcia, İsa Apaydın, a anunțat faptul că cele două mări vecine vor fi conectate printr-o legătură feroviară între porturile Samsun, de la Marea Neagră și Mersin, port situat pe coasta Mării Mediterane.

”Până în prezent, pe această linie, s-au executat lucrări de electrificare și semnalizare în proporție de 95%. În 2017, se vor executa lucrări de electrificare pe secțiunea Kayaş-Çetinkaya dar și către orașul Sivas. Proiectele de reabilitare a infrastructurii feroviare și cele de semnalizare au ajuns acum la un stadiu de 60-70%. Vom continua reînnoirea liniilor de cale ferată și în 2018”, a precizat Apaydın.

Acesta a mai precizat faptul că tot în 2017, Compania de Căi Ferate din Turcia (TCDD) va lansa noi proiecte pentru infrastructura feroviară.

”Avem deja o conexiune rapidă către Marea Neagră între orașele Samsun, Corum, Amasya, Kırşehir, Aksaray via Adana și Mersin. Vrem să continuăm proiectul.”

Sper că o parte din aceste lucrări se vor finaliza în 2017, urmând ca ele să continue și în 2018. Linia va constitui o secțiune importantă a coridorului Nord-Sud, de pe teritoriul turc. Cu alte cuvinte, portul Samsun va fi conectat direct cu porturile Mersin și İskenderun. Sper să finalizăm toate aceste proiecte până în 2023.

 

Sursa foto: www.cia.gov

 

Ultimele Articole