luni, aprilie 15, 2024
spot_img

Marea Neagra si Marea Egee vor avea conexiune feroviara

ÅÈÍÉÊÇ ÏÄÏÓ ÁÈÇÍÙÍ ÊÏÑÉÍÈÏÕ/ÐÑÏÁÓÔÉÁÊÏÓ ÓÉÄÇÑÏÄÑÏÌÏÓ..ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÅÓ ÁÍÔÙÍÇÓ ÍÉÊÏËÏÐÏÕËÏÓ/EUROKINISSI

Bulgaria și Grecia au aprobat construirea unei linii de cale ferată care va realiza conexiunea între Marea Neagră și Marea Egee. Anunțul a fost făcut la începutul lunii august de către prim-miniștrii celor două state.
Potrivit Prim-Ministrului grec, Alexis Tsipras, linia va face legătura între orașele-port Alexandroupolis (situat pe coasta Mării Egee) și Burgas (port la Marea Neagră).
Ministrul bulgar al Transporturilor, Ivaylo Moskovski, a precizat că în prima săptămână a lunii septembrie va avea loc o reuniune a unui grup de lucru compus din reprezentanți ai administrațiilor maritime și feroviare, din partea celor două țări.
În plus, Ministrul Moskovski și omologul său grec, Christos Spirtzis, intenționează să solicite Uniunii Europene sprijin financiar pentru dezvoltarea acestui proiect.

IN THE SPOTLIGHT

ARIC susține de 25 de ani rolul inginerilor consultanți

  Asociație profesională nonguvernamentală, apolitică și nonprofit, Asociația Română a Inginerilor Consultanți (ARIC), grupează companii și specialiști din domeniul proiectării și consultanței inginerești. Înființată în anul...

Ultimele Articole