Marea Britanie: proiect de modernizare feroviara demarat in Wimbledon, Sutton si Mitcham

06-ukNetwork Rail a lansat lucrarile de modernizare a vechiului echipament de semnalizare pe coridorul Sutton catre Wimbledon si Mitcham, deservit de serviciile Southern catre Podul Londrei si London Victoria, dar si de serviciile Thameslink catre centrul Londrei, Luton si St Albans.
Lucrarile de modernizare feroviara in valoare de 45 de milioane de lire (51,3 milioane de euro) fac parte din Planul de Modernizare Feroviara al Network Rail conform caruia va fi instalata o tehnologie computerizata de ultima generatie de-a lungul liniei de transport de navetisti pana in 2018. Semnalizarea va fi apoi controlata din cel mai avansat centru de semnalizare din Marea Britanie, Centrul de Operare a Rutelor Network Rail din Three Bridges, West Sussex, care va contribui la reducerea intarzierilor, cresterea capacitatii retelei pe termen lung si furnizarea de informatii mai rapide si mai corecte calatorilor.
Odata finalizat, proiectul va acoperi aprox. 60 de km de linie. De asemenea, vor fi modernizate cinci noduri feroviare si 70 de semnale si vor fi inlocuite peste 100 de circuite de linie cu tehnologie mai moderna si mai fiabila. Aceste imbunatatiri cresc si gradul de punctualitate a trenurilor reducand problemele de infrastructura si riscul de intarziere a trenurilor. In cadrul proiectului, va fi modernizata si trecerea la nivel Mitcham Eastfields CCTV.