spot_img
sâmbătă, septembrie 24, 2022
spot_img

Marea Britanie: Pasagerii Eurostar, verificați prin recunoaștere facială

Eurostar lansează serviciul de recunoaștere rapidă a feței. Testarea unui astfel de sistem a demarat la Londra.

Sistemul numit „SmartCheck” permite pasagerilor să finalizeze verificarea securizată a biletelor și verificarea ieșirii din Regatul Unit pe dispozitivele lor mobile înainte de călătorie. Ca parte a procesului, deținătorii de bilete „Business Premier” și „Carte Blanche” vor putea să-și scaneze documentele de identitate prin iPhone înainte de a ajunge la gară, efectuând o scanare biometrică a feței pentru a verifica dacă sunt deținătorul autentic al documentului de identitate, potrivit travelweekly.co.uk.

Verificarea biometrică a feței este apoi legată de biletul lor electronic, cu confirmarea trimisă pasagerului. La sosirea în gara St Pancras International din Londra, pasagerii Eurostar trec printr-un culoar dedicat SmartCheck. O scanare a feței la poarta biletelor verifică dacă clientul a finalizat verificarea biletelor, fără a fi necesară prezentarea biletelor pe hârtie sau electronice. O a doua scanare a feței la UK Exit Check permite Eurostar să verifice dacă pasagerul și-a completat informațiile despre pașaport, înlocuind din nou nevoia de a preda documentația călătorilor. Scopul este de a elimina cozile și de a accelera procesul de îmbarcare pentru a îmbunătăți și mai mult satisfacția clienților, în special pentru călătorii frecventi.

Conceptul este introdus în călătoriile cu trenul ca parte a competiției „First of a Kind 2020”, organizată de Innovate UK, finanțată de Departamentul pentru Transport. Andrew Bud, fondatorul și directorul executiv al furnizorului de tehnologie iProov, a declarat: „Această tehnologie sigură, convenabilă și care protejează confidențialitatea va face viața mai ușoară și mai sigură pentru călătorii din întreaga lume. „Zilele în care vă căutați pașaportul în geantă sau în care sperați că bateria telefonului nu se epuizează înainte de a vă prezenta biletul electronic la poartă s-au încheiat. Este fără efort și convenabil, oferind în același timp siguranța și securitatea la care se așteaptă călătorii.”

Directorul de strategie Eurostar, Gareth Williams, a declarat: „Tehnologia biometrică a feței, pe care începem să o testăm astăzi, este o soluție rapidă și fără contact, care va permite controalelor sigure ale pasagerilor să aibă loc mai eficient și va oferi un început fără probleme călătoriei clienților Eurostar”.

Ultimele Articole