Marea Britanie anunta o licitatie de 5,7 mld euro pentru lucrari de infrastructura

Administratorul de infrastructura feroviara din Marea Britanie, Network Rail, a lansat o licitatie in valoare de 5 miliarde de lire (5,7 miliarde de euro) pentru achizitia unor lucrari de infrastructura care vor incepe in 2019 si se vor desfasura pe o perioada de 10 ani. Compania a emis un Anunt de Participare in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, iar companiile interesate sunt invitate sa isi exprime interesul prin intermediul platformei BravoNR respectand detaliile furnizate in Anuntul de Participare. Perioada de precalificare pentru licitatie va incepe in iunie.
Date fiind amploarea si perioada extinsa a contractelor, potentialii ofertanti vor trebui sa isi demonstreze angajamentul de a livra produse calitative, urmarind in permanenta excelenta, printr-o abordare inovatoare si prezentand un portofoliu de lucrari de infrastructura de succes in contracte similare.
Aceste contracte prezinta trei aliante noi impartite geografic si care includ compania Network Rail, proiectantii si furnizorii de lucrari de constructii. Cele trei aliante sunt Alianta Nordica (Scotland Route), Alianta Centrala (rutele London North West, London North East si East Midland), Alianta Sudica (rutele Anglia, South East, Wessex, Western si Wales). Acestea vor combina dezvoltarea, proiectarea si livrarea lucrarilor la liniile simple si la aparatele de cale cu lucrarile auxiliare de infrastructura pentru fiecare zona. Aceasta este o componenta cheie a strategiei CP6 a Network Rail de achizitie a proiectelor de infrastructura care are ca scop promovarea acordurilor de colaborare cu lantul de furnizori care ofera un raport calitate-pret mai bun pentru clienti.
„Prin combinarea expertizei noastre privind liniile simple cu cea a aparatelor de cale, vom aduce beneficii semnificative atat clientilor rutei, cat si intregului lant de furnizare. Modelul de alianta demonstrat ofera o solutie flexibila si eficienta din punct de vedere al costurilor, permitand acordarea unei atentii sporite cerintelor si nevoilor specifice fiecarei rute”, a declarat Steve Featherstone, Director Linii Network Rail.
Intretinerea si reabilitarea retelei de 32,186 km de cale ferata a Marii Britanii face parte din Planul de Reabilitare a Caii Ferate initiat de Network Rail, conform caruia se vor investi 130 de milioane de lire (148 de milioane de euro) saptamanal pentru imbunatatirea serviciilor de transport pentru calatori. Prin urmare, pana in 2019, capacitatea de transport catre marile orase din tara va creste cu 170.000 de locuri, numarul serviciilor de transport cu trenul va creste cu 6.400, iar cel al vagoanelor cu 5.500, rezultand intr-o crestere a capacitatii de transport cu 30%.