Marea Britanie: 17% dintre navetiști stau în picioare

30 iulie 2019
sursa foto: garrethmcdaid.com

Creșterea numărului de navetiști din Marea Britanie nu a fost urmată și de o majorare a capacității de transport. Ca urmare, s-a ajuns ca 17% dintre navetiști să stea în picioare pe culoare, inclusiv în toalete, susține șeful unui ONG britanic– „Campania pentru un Transport mai Bun”.

Cifre cheie din sectorul transporturilor feroviare din Marea Britanie arată că este necesară o reformă a sistemului de eliberare a biletelor, statisticile indicând faptul că numărul total de locuri rămâne mult în urma creșterii cererii pe termen lung, potrivit transport – network.co.uk.

Noi statistici ale Departamentului pentru Transport din Marea Britanie privind „numărul de pasageri și aglomerarea” arată că sosirile de pasageri au crescut anul trecut în majoritatea marilor orașe.

Oficialii spun: „Acest lucru este în conformitate cu creșterea călătoriilor feroviare înregistrate în ultimii ani.” Numărul de pasageri feroviari din Marea Britanie a atins un nivel record în 2018/19.

Noile statistici arată că peste 230.000 de pasageri stau in picioare în trenuri în timpul orelor de vârf la Londra. În alte orașe, numărul pasagerilor stabili a fost mult mai mic. Oficialii au declarat că procentajul pasagerilor care stau în picioare a crescut în șapte orașe importante.

În toate marile orașe incluse în date, 17% dintre pasageri stăteau în vârfuri. Oficialii au adăugat că, începând cu 2010, cererea a crescut mai rapid decât locurile disponibile în taote orașele, excepție făcând Bristol și Newcastle. Darren Shirley, șef al „Campaniei pentru un Transport mai Bun” spune: „transportul feroviar de călători la ore de vârf nu mai fadce față. Cu 17% dintre navetiști stând în picioare, prea mulți oameni plătesc sute de mii de lire pentru a sta pe culoare, vestibule și chiar în toalete”.