spot_img
miercuri, februarie 8, 2023
spot_img

VIDEO Marcel Ciolacu la Buzău, la aniversarea a 150 de ani de cale ferată în oraș

Vineri dimineață a fost prezent Marcel Ciolacu la Buzău, la festivitățile prilejuite de aniversarea a 150 de ani de cale ferată în oraș.

Marcel Ciolacu la Buzău

În fața gării din Buzău a fost amenajat un sens giratoriu în mijlocul căruia a fost amplasată o locomotivă cu abur veche de peste 80 de ani, informează site-ul Știri de Buzău.

Locomotiva Malaxa din 1936, aflată în patrimoniul cultural naţional, a fost amplasată la Buzău pentru a sărbători 150 de ani de cale ferată la Buzău (1870-2020). Monumentul de for public semnalizează și faptul că Buzăul este cea mai mare localitate din Europa aflată exact la jumătatea distanței dintre Ecuator și Polul Nord.

Marcel Ciolacu la Buzău, despre importanța căii ferate

În fața unei mulțimi de peste 200 de oameni, președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a subliniat că deși infrastructura feroviară și rutieră sunt rămase în urmă față de nevoile țării și față de standardele din vest, Buzăul este un oraș prosper care trăiește din resurse proprii.

”Vă dați seama ce impact uriaș ar fi avut o autostradă și o cale ferată modernă asupra Buzăului, care este un nod rutier și feroviar important în România. Buzăul este un oraș prosper care primește 95% din sumele de la bugetul local din taxele și impozitele virate de societățile comerciale care își desfășoară activitatea pe teritoriul municipalității. Cu atât mai mare este meritul celor care conduc astăzi Buzăul. Mă gândesc la primar și la președintele Consiliului Județean, care trebuie să facă o echipă bună și în următorii patru ani și care trebuie să facă față provocărilor din domeniul economic și sanitar”, a spus președintele PSD.

Primarul Constantin Toma a precizat că amplasarea locomotivei la Buzău reprezintă un moment istoric important pentru oraș. ”Mi-a adus aminte vărul meu, care era inginer, că anul acesta se împlinesc 150 de ani de cale ferată la Buzău. Am luat legătura cu Regionala CFR Galați pentru a primi o locomotivă din patrimoniul național. Când am văzut-o prima dată pe peron am avut o emoție extraordinară. Ne-am apucat apoi de lucru și iată că astăzi suntem în măsură să vă prezentăm acest monument istoric important”, a declarat Constantin Toma.

Ultimele Articole