sâmbătă, septembrie 30, 2023
spot_imgspot_img

Marcel Ciolacu, conferință propagandistică, organizată pe șest cu presa de casă, la Ministerul Transporturilor

Premierul Marcel Ciolacu și ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, au ținut la Ministerul Transporturilor o conferință de presă la care au participat doar fotografi oficiali, jurnaliști prieteni sau prea puțin informați despre domeniul Transporturilor și în cursul căreia au fost ridicați în slăvi regi români ai asfaltului.

Conferința de presă ce a ținut doar 12 minute (atât a fost prezentat pe site-ul Ministerului Transporturilor) a avut doar câteva minute rezervate întrebărilor adresate de presă și acestea venite din partea unor jurnaliști nespecializați în domeniu care au pus întrebări „paralele” cu agenda instituției. Potrivit purtătorului de cuvânt al ministrului Grindeanu, Alin Șerbănescu, lista de invitați a fost făcută de Guvern. Au existat reprezentanți ai unor televiziuni importante din România care nu au știut de eveniment.

 

Premierul Marcel Ciolacu a fost întrebat cu cât ar vrea să scadă prețurile la alimente în rețelele de distribuție, ce părere are de nenumirea nu știu cărui demnitar în noul Guvern, toate astea la sediul unei instituții responsabile în medie de un accident feroviar pe lună şi de o viteză medie a trenurilor cuprinsă între 17 și 45 km/oră.

Conferința a fost un bun prilej pentru a-l ridica în slăvi pe Dorinel Umbrărescu, singurul rege român al asfaltului rămas în viață după „raziile” repetate ale DNA printre foștii constructori români, „formați” și ei în perioada de aur a PSD 2000-2004.

Grindeanu a ținut să sublinieze faptul că Umbrărescu e singurul constructor european care are în lucru peste 400 de kilometri de autostradă. În urmă cu aproximativ zece ani, constructorul român jongla cu imaginea insolvenței sale, însă acum a ajuns în atenția opiniei publice, majoritatea cu laude la adresa lui.

Informațiile privind calea ferată au lipsit, ca de obicei. Singura referire concretă a fost cea a ministrului Grindeanu, care a spus că există proiecte de un miliard de euro în jurul Portului Constanța pe partea de transporturi feroviare.

 

Ultimele Articole