spot_img
sâmbătă, aprilie 1, 2023
spot_img

E oficial. Mandatul lui Ion Simu-Alexandru la conducerea CFR SA, prelungit

Vicepremierul Grindeanu una spune și alta face. În condițiile în care marți anunțase că au fost selectate noi Consilii de Administrație la societățile și companiile feroviare, miercuri a fost prelungit mandatul lui Ion Simu-Alexandru la conducerea CNCF CFR SA.

Mandatul directorul general al Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA a fost prelungit, cu două luni, de actualul Consiliu de Administrație.

Ion Simu-Alexandru a fost instalat de Sorin Grindeanu la conducerea administratorului infrastructurii feroviare în luna decembrie 2021, în locul lui Ioan Pintea. De atunci, mandatul său a tot fost fie reînnoit pentru patru luni, fie prelungit cu două luni, după caz. Însă cea mai mare surpiză a fost în primăvara anului trecut, când Simu a ocupat patru funcții la CFR SA în doar patru zile, așa cum a dezvăluit la vremea respectivă Club Feroviar. Această manevră a fost pentru ca actualul șef al CNCF CFR SA să-și securizeze postul de director al Regionalei Timișoara, pentru perioada ce va urma după ce va pleca din centralul companiei.

Un alt scandal care a marcat directoratul lui Ion Simu-Alexandru este cel privind înstrăinarea pe nimic a Complexului Astoria Snagov, către un om de afaceri, fost șef al ANAF, așa cum am dezvăluit la vremea respectivă.

CITEȘTE și Tunul secolului la CFR SA. Complexul Astoria Snagov a dispărut pe mâna lui GrindeanuMandatul lui Ion Simu-Alexandru, prelungit înainte de instalarea noului CA

În aceste condiții, se pune pe bună dreptate întrebarea de ce prelungirea mandatului directorului general s-a făcut pe ultima sută de metri, chiar înainte de instalarea noului Consiliu de Administrație.

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii a anunțat marți după-amiază că au fost definitivate rapoartele finale pentru noi Consilii de Administrație la CFR Călători, CFR SA și Metrorex. Numai că numele noilor membri sunt în continuare secrete.

Din informațiile Club Feroviar, actualul director general al Societății Naționale de Transport Feroviar de Călători CFR Călători SA, Traian Preoteasa, a fost plasat în ”pole position” la toate cele trei companii. Selecția candidaților pentru Consiliile de Administrație a fost făcută de firma de recrutare Pluriconsult.

Ultimele Articole