spot_img
vineri, martie 24, 2023
spot_img

BREAKING Mandatul lui Ioan Pintea la conducerea CFR SA a fost prelungit de Consiliul de Administrație

Mandatul lui Ioan Pintea la conducerea CFR SA a fost prelungit miercuri de Consiliul de Administrație al Companiei Naționale de Căi Ferate cu încă patru luni de zile.

Mandatul lui Ioan Pintea linie ferată spre Aeroportul Timișoara Ioan Pintea

Fost șef al Regionalei Brașov, Ioan Pintea a fost desemnat pe 13 ianuarie 2020 director general al CFR SA, în locul lui Marius Chiper.

Ioan Pintea lucrează la Regionala CFR Brașov încă din iulie 1990, iar din octombrie 1998 (când a fost divizată fosta Societate Națională a Căilor Ferate Române) este director general al sucursalei. Directorul general al CFR SA este absolvent al Institutului Politehnic Cluj-Napoca și are un doctorat în transporturi feroviare.

Mandatul lui Ioan Pintea, după cel al lui Marius Chiper

Ioan Pintea a venit la conducerea CFR SA după un mandat de patru luni al lui Marius Chiper. Acesta din urmă fusese numit director general al CFR SA pe 14 octombrie 2019, când membrii Consiliului de Administrație al gestionarului de infrastructură au decis revocarea mandatului lui Constantin Axinia.

De când Ioan Pintea se află la conducerea Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA, au fost lansate mai multe licitații importante, pentru lucrări de infrastructură, dar și pentru achiziționarea de utilaje necesare pentru reabilitarea acestora. Una dintre cele mai importante proceduri de achiziție publică este relansarea, în luna februarie, a licitației pentru reluarea circulației București-Giurgiu pe ruta directă, prin reconstrucția podului de la Grădiștea, prăbușit în 2005.

Ultimele Articole