spot_img
marți, decembrie 7, 2021
spot_img

Mandachi, inițiator #șîeu: Trenurile merg de parcă s-ar afla în giratoriu

Impresionat de ceea ce a văzut în Elveția, omul de afaceri sucevean Ștefan Mandachi, critică într-o postare pe pagina sa de socializare starea căii ferate din România.

Mandachi povestește impresiile sale de călătorie cu trenul în alte țări printert care Eleveția și China. „În Spania și Italia unele trenuri circulă cu peste 450 km/h. În tot mai multe țări se circulă cu trenuri cu levitație magnetică (“zboară”, nu există contact cu șina, ceea ce reduce forțele de frecare, de ex. Franța, Taiwan, Japonia. În Shanghai am mers eu cu 500 la oră). În secolul vitezei, la noi parcă am avea sensuri giratorii la cale ferată, viteza medie e până-n 70 km/h, în unele zone chiar 50, ca trenurile cu aburi din secolul trecut. Poate face careva vreun metru de cale ferată și-n Romania, îl susțin”, spune Mandachi, inițiatorul haștagului #șîeu.

Mandachi, om de afaceri ce deține o rețea națională de magazine fast-food, a  devenit cunoscut românilor după ce a construit simbolic un metru de autostradă în nordul Moldovei, gest prin care el  a vrut să atenționeze asupra importanței construirii unei autostrăzi Moldova  – Transilvania.

 

 

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole