miercuri, noiembrie 29, 2023
spot_img

DOCUMENT Majorări de salarii la CFR Călători, începând de duminică, 1 octombrie

De la 1 octombrie vor avea loc majorări de salarii la CFR Călători, după cum a dispus vineri directorul general al operatorului feroviar de stat, Traian Preoteasa.

Decizia a fost luată ca urmare a deciziei Guvernului condus de Marcel Ciolacu de a majora salariul minim brut pe economie la 3.300 de lei (față de 3.000 de lei în prezent), începând cu data de 1 octombrie 2023 (duminică).

”Pentru respectarea prevederilor legale menționate mai sus, salariații încadrați la SNTFC CFR Călători SA cu salarii de bază brute sub nivelul salariilor de bază brute rezultate ca urmare a aplicării prevederilor art. 18 alin. (1) din legea 195/2020 (Statutul personalului feroviar – n.red.) coroborate cu prevederile art. 1 din HG 900/28.09.2023 vor fi încadrați, începând cu data de 01.10.2023, cu slariul de bază brut astfel”, se arată într-o notă internă semnată de șeful CFR Călători.


reconversie profesională la Tarom cursuri de calificare la CENAFER angajări la Thales Systems


Majorări de salarii la CFR Călători. Sunt așteptate și la CFR SA

majorări de salarii la CFR CălătoriSalariile care vor crește sunt cele ale muncitorilor necalificați la 3.300 de lei și cele ale muncitorilor calificați la 4.950 de lei. Cresc de asemenea și salariile personalului administrativ, care vor fi cuprinse între 4.620 de lei și 5.940 de lei brut, în funcție de pregătire. Nu în ultimul rând, salariile celor cu studii superioare vor ajunge la valoarea brută de 7.260 de lei.

Noile salarii pot fi consultate în facsimilul alăturat. Este de așteptat ca o decizie similară să fie luată și de directorul general al Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA, Ion Simu-Alexandru. De altfel, la CNCF CFR SA sunt mai mulți muncitori încadrați cu salariul minim brut pe economie decât la SNTFC CFR Călători SA.

Salariul minim brut garantat în plată va crește de la 3.000 de lei, la 3.300 lei de la 1 octombrie, conform Hotărârii de Guvern publicată joi în Monitorul Oficial. Până la finalul acestui an se află în vigoare o prevedere prin care 200 de lei nu sunt taxați de către stat.

Ultimele Articole