spot_img
sâmbătă, martie 25, 2023
spot_img

Igor Dodon a anunțat majorări de salarii la CFM. De când și cu cât vor crește acestea

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a anunțat vineri că în perioada imediat următoare vor avea loc majorări de salarii la CFM.

majorări de salarii la CFM Sindicaliștii de la CFM Feroviarii din Republica Moldova

Salariile angajaților de la Calea Ferată a Moldovei (CFM) vor fi majorate esențial, a anunțat Igor Dodon în cadrul ediției de vineri a emisiunii ”Președintele răspunde”.

Șeful statului a declarat că majorarea va fi efectuată chiar din luna septembrie și aceasta ar putea fi de cîteva zeci de procente. Președintele Republicii Moldova a fost informat despre acest lucru în cadrul unei discuții cu directorul CFM. ”Ei m-au informat că au găsit posibilitatea pentru cei care au salarii mici de 1,5 mii – 2 mii de lei (367 – 490 de lei românești – n.red.) vor veni cu o majorare esențială de câteva zeci de procente: 20-30%, ei vor vedea care sunt posibilitățile, începând cu 1 septembrie”, a spus Dodon, citat de site-ul Noi.md.

Majorări de salarii la CFM. Îndreapta Prutului, ultima creștere a fost anul trecut

Șeful statului moldovean a mai precizat că în prezent CFM nu are datorii la achitarea salariilor către angajații întreprinderii. Trebuie precizat faptul că Igor Dodon se află în campanie electorală pentru un al doilea mandat de președinte al Republicii Moldova.

La societățile feroviare cu capital de stat din dreapta Prutului, ultima majorare salarială a avut loc la 1 septembrie 2019, cu 15%.

Ultimele Articole