spot_img
luni, septembrie 26, 2022
spot_img

Nicușor Dan despre majorarea tarifelor STB: mai întâi curățenie și punctualitate

Primarul general Nicușor Dan a fost întrebat vineri ce părere are despre majorarea tarifelor STB, cerută de directorul societății, Adrian Criț, prin modificarea modului de taxare.  

majorarea tarifelor STB Bugetul Primăriei Capitalei pe 2021 anularea licitației de tramvaie a STB

Edilul a răspuns că deocamdată vrea să asigure curățenia în mijloacele de transport și punctualitatea acestora.

”Pentru moment, eu am două urgenţe pe care le-am transmis societăţii de transport public. S-au făcut ceva progrese, în fiecare dintre ele, îmi doresc ca transportul public să fie mult mai curat decât până acum şi s-au alocat mai mulţi oameni pentru această acţiune. O să avem prin ADI-ul de transport public şi controale pe care o să le facem independent de STB, ca să verificăm chestiunea asta”, a spus primarul general al Capitalei.

CITEȘTE și Adrian Criț anunță o nouă politică tarifară a STB. 3 lei/oră, în loc de 1,3 lei/călătorie

Majorarea tarifelor STB mai așteaptă

În continuare, Nicușor Dan s-a referit la punctualitatea tramvaielor, troleibuzelor și autobuzelor.

”Al doilea lucru pe care pe care vreau să-l facem este ca orarul să fie respectat de către fiecare din autobuze, troleibuze, tramvaie. Cred că suntem aproape, adică progresul care s-a făcut în ultima lună a fost că soft-ul pe care-l foloseau deja şoferii de autobuz permite în acest moment, pentru 90% dintre vehicule, ca şoferului să i se transmită din dispecerat dacă este înainte sau după orarul pe care-l are şi cu câte minute, deci eu cred că suntem aproape de aceste două lucruri pe care bucureştenii şi le doresc, ca transportul public să fie curat şi ca el să vină la timp.

După ce aceste lucruri vor fi realizate, putem să discutăm de tarif. Eu vreau să realizăm aceste două lucruri până în vară”, a încheiat primarul Bucureștiului. (A.B.)

Ultimele Articole