spot_img
luni, octombrie 3, 2022
spot_img

Consilierii generali bucureșteni au tăiat la jumătate majorarea subvenției pentru STB

Majorarea subvenției pentru STB pe anul în curs a fost tăiată aproape la jumătate de membrii Consiliului General al Municipiului București, reuniți vineri în ședință extraordinară.

CGMB proiectul de rectificare bugetară, potrivit căruia subvenţiile pentru transportul în comun cresc cu 200 milioane de lei, subvenţia pentru termoficare se majorează cu 78 milioane de lei, iar sumele destinate ajutoarelor sociale cresc cu 110 milioane de lei. Astfel, veniturile la bugetul local urmează să fie suplimentate cu 388 de milioane de lei, ajungând la un total de 6,2 miliarde. Cele 388 de milioane reprezintă cote defalcate din impozitul pe venit.

Potrivit propunerii inițiale făcute de primarul general Nicușor Dan, întreaga sumă de 388 milioane de lei rezultată în plus la rectificare ar fi urmat să fie direcționată către subvenția la transportul în comun, așa cum a scris ieri Club Feroviar. Numai că în cadrul şedinţei a fost adoptat, cu 49 de voturi pentru şi o abţinere, un amendament aprobat la nivelul Comisiei Economice.

Potrivit amendamentului, subvenţia pentru transportul în comun va fi de 200 de milioane de lei, nu de 388.867.500 de lei, aşa cum prevedea forma iniţială a proiectului de rectificare.

Majorarea subvenției pentru STB, susținută de Nicușor Dan

În debutul şedinţei, primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a justificat urgenţa convocării şedinţei extraordinare prin faptul că la începutul săptămânii viitoare Societatea de Transport Bucureşti va trebui să plătească salariile.

„Este şedinţă de urgenţă pentru că la începutul săptămânii viitoare STB trebuie să plătească salariile. În rectificarea bugetară, în urma amendamentului pe care îl cunoaşteţi de ieri de la Comisia Economică şi care v-a fost transmis pe email, o să avem o sumă importantă care merge către subvenţia la transportul public. Este promisiunea noastră că vom face un transport public eficient. Şi înainte de asta trebuie să îl stabilizăm financiar. O sumă importantă care merge spre sistemul de termoficare. Este promisiunea noastră că vom face un sistem de termoficare la nivelul secolului XXI. E un efort important, care o să dureze câţiva ani, după ani de zile în care nu s-a făcut nimic şi nu s-a investit. Înainte de toate, trebuie să stabilizăm acest sistem şi acesta este motivul pentru care în rectificarea bugetară o sumă importantă merge către subvenţia din termoficare”, a precizat edilul general.

USR PLUS Bucureşti a informat, printr-un comunicat de presă, că reprezentanţii săi au susţinut în cadrul negocierilor alocarea de fonduri suplimentare pentru stimulentele destinate persoanelor cu handicap şi altor persoane vulnerabile. „Consilierii USR PLUS Bucureşti repară o nedreptate: stimulentele pentru persoanele cu handicap vor fi achitate integral”, precizează sursa citată.

Ultimele Articole