spot_img
miercuri, decembrie 1, 2021
spot_img

După grevă, primarul Mihai Chirica anunță o majorare salarială la CTP Iași

După ce în urmă cu câteva zile transportul în comun a fost perturbat de o grevă spontană, primarul Mihai Chirica a anunțat o majorare salarială la CTP Iași.

Astfel, salariaţii Companiei de Transport Public (CTP) din Iaşi vor beneficia, de la 1 noiembrie, de o majorare a veniturilor nete cu 150 de lei, se arată într-un comunicat transmis vineri seara de Primăria municipiului Iaşi și citat de Agerpres.

Decizia a fost luată în urma unor negocieri pe care primarul Iaşiului, Mihai Chirica, le-a avut în cursul dimineţii de vineri cu conducerea companiei şi sindicaliştii din transportul public, care au declanşat un conflict de muncă. ”Încă de la început, primarul Mihai Chirica a demonstrat cu documente că nu poate fi acceptată o creştere a salariilor cu 40%, aşa cum fusese prima solicitare a sindicatelor, acest lucru putând duce la falimentul direct al CTP. Dacă, în urma analizei capacităţii de suportabilitate a bugetului aprobat al CTP se demonstrează că acest lucru este posibil şi după obligarea conducerii CTP de eliminare a costurilor inutile, de simplificare a procedurilor şi de creştere a productivităţii muncii, atunci se poate realiza o creştere etapizată a salariului net”, precizează sursa citată.


 


O nouă majorare salarială la CTP, în prima parte a lui 2022

Reprezentanţii administraţiei ieşene şi cei ai companiei de transport public au convenit cu sindicatele ca o nouă majorare, cu 150 de lei net, să aibă loc în prima parte a anului viitor, după aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli al CTP Iaşi, dar nu mai târziu de 1 aprilie 2022.

De asemenea, de la 1 octombrie 2022, câştigul salarial va fi majorat, din nou, cu 200 de lei net. De aceste creşteri ale veniturilor nete vor beneficia lunar 1.184 de angajaţi. ”Totodată, s-a discutat şi despre salariile mici ale angajaţilor TESA. Situaţia acestora va fi analizată astfel încât să fie găsite soluţii pentru ca veniturile salariale să fie majorate odată cu bugetul CTP pe anul 2022. De asemenea, grilele de salarizare la nivelul CTP vor fi simplificate, astfel încât să ajungă de la circa 20 – 25 de poziţii, diferenţiate în funcţie de secţii, la maximum patru grupe de salarizare, de la debutant până la persoanele aflate în apropierea vârstei de pensionare. Această simplificare a grilei va presupune şi o cheltuială salarială suplimentară rezultată din rotunjirea în plus a grilelor de salarizare”, se mai precizează în comunicatul Primăriei Iaşi.

La CTP Iași, șoferii au întrerupt lucrul săptămâna trecută, transportul în comun fiind asigurat exclusiv de tramvaie, așa cum a relatat Club Feroviar.

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole