sâmbătă, septembrie 30, 2023
spot_imgspot_img

Noul contract Colectiv de Muncă la Metrorex, aprobat. Ce majorare salarială prevede

Sindicaliștii de la metrou, alții decât echipa fostului lider sindical Ion Rădoi, au negociat noul Contract Colectiv de Muncă la Metrorex. 

Documentul prevede o creștere salarială de 7,5% pentru angajați, aplicabilă din august.

Creșterea de 7,5% va fi aplicată cu începere din 1 august 2022 potrivit unor documente consultate de Club Feroviar. Noul Contract Colectiv de Muncă urma să fie aprobat miercuri dimineața de către conducerea societății de transport subteran din Capitală, aflată în subordinea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii.

În plus în urma negocierilor s-a aprobat și o creștere a valorii tichetului de masă de la 15 lei la 20 de lei. Nu este clar dacă majorarea de 7,5 % se va aplica peste cea acordată în anii trecuți de 18% pentru care salariații Metrorex au obținut o decizie judecătorească favorabilă lor. Liderii sindicali ai USLM nu au putut fi contactați miercuri pentru informații suplimentare. Mișcarea sindicală Metrorex este fragmentată între vicepreședintele Marian Artimon (foto) și liderul suspendat al Unitatea – Sindicatul Liber Metrou, Ion Rădoi, după cum Club Feroviar a informat aici.

 

Ultimele Articole