spot_img
vineri, martie 24, 2023
spot_img

Majorare de capital la CFM, pentru plata locomotivelor noi și lucrări de infrastructură

O majorare de capital la CFM va avea loc în perioada următoare, banii urmând să fie folosiți pentru plata locomotivelor noi și lucrări de infrastructură.

Ministerul Finanțelor de la Chișinău va acorda suma de 377.756,56 mii lei moldovenești, echivalentul a 17.170,8 mii de euro, Întreprinderii de Stat Calea Ferată din Moldova pentru majorarea capitalului social al întreprinderii, din contul împrumutului acordat de Banca Europeană de Investiții. Această majorare de capital se va face în cadrul proiectului de achiziție a locomotivelor și de restructurare a infrastructurii feroviare. Un proiect de Hotărâre a Guvernului în acest sens este supus spre dezbateri publice, transmite Radio Chișinău.Majorare de capital la CFM, realizată de Agenția Proprietății Publice de la Chișinău

Banii alocați prin majorarea de capital se vor folosi pentru achitarea ultimei tranșe pentru locomotivele nou procurate și a avansului pentru lucrările de reabilitare a tronsonului de cale ferată Bender – Căușeni – Basarabeasca – Etulia – Giurgiulești, toate fiind necesare a fi achitate conform clauzelor contractuale.

Fondatorul Întreprinderii de Stat Calea Ferată din Moldova – Agenția Proprietății Publice – va asigura majorarea capitalului social al întreprinderii și va opera modificările corespunzătoare în statutul acesteia. Hotărârea Guvernului de la Chișinău va intra în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Ultimele Articole