spot_img
marți, octombrie 4, 2022
spot_img

Mai sunt doar 5 zile pentru a rezerva bilete gratuite la InfraTRANS® 2017

IMG_4711-300x200Mai sunt doar 5 zile pana la a IX-a editie a InfraTRANS® si peste o mie de vizitatori sunt asteptati sa participe la evenimentul organizat de AIFR si Club Feroviar, ce va avea loc saptamana viitoare, in zilele de 23-24 mai, in statia CFR Bucuresti Nord, sub inaltul patronaj al Ministerului Transporturilor si cu sprijinul CFR SA, CFR Calatori, CFR Marfa, Metrorex, AFER, CENAFER, AIF si AGIR.

Anul acesta InfraTRANS® va fi compus din 3 parti: expozitia de standuri, expozitia de material rulant si Bursa Locurilor de Munca in domeniul feroviar.

In cadrul expozitiei de standuri vor fi prezente urmatoarele companii: Alstom, Astra Vagoane Calatori, Atelierele CFR Grivita, Dual Man, Elmet Group, ISAF, GFR, FCC Construccion, Ronera Rubber, STRAIL, voestalpine VAE APCAROM, India Thermit Group, Swietelsky, Novatech, UNTEL, AIFR, Club Feroviar, AFER, CENAFER, CFR SA, CFR Calatori, CFR Marfa, Informatica Feroviara, Electrificare CFR, Telecomunicatii CFR, Railway PRO, METROREX.

Programul de vizitare pentru prima zi va fi cuprins intre orele 11 – 17, iar in a doua zi programul expozitiei va fi 10-17.

 

Producatorul de material rulant Astra Vagoane Calatori va expune la linia 13 noul sau tren, denumit Transcarpatic, un tren modern, de conceptie proprie, care circula de cateva luni pe ruta Arad – Bucuresti.  Compania intentioneaza sa opereze pe mai multe linii, inclusiv in afara tarii, avand in vedere ca vagoanele sunt omologate sa circule in UE.

Regal001-500x500La linia 14 va fi expus Trenul Regal, care va putea fi vizitat, contra cost, de asemenea, in ambele zile ale evenimentului. Trenul Regal a iesit din fabricatie in iunie 1928 de la uzinele Ernesto Breda/ Construzioni Meccaniche Milano si a fost livrat Romaniei, intrand in serviciul Casei Regale. In 1948, Trenul Regal devine tren prezidential pana in anul 1977 cand a fost inlocuit de o noua garnitura fabricata in Romania, la fabrica de vagoane Arad.

Vagoanele au fost construite pentru a intruni normele de circulatie internationala, putand circula cu viteze de pana la 160 km/h si sunt finisate cu materiale dintre cele mai scumpe, cum ar fi piele de Cordoba, pentru scaunele si fotoliile din saloane, furnir de nuc si trandafir, pentru mese si unele lambriuri din saloanele vagoanelor, sticla de Murano si cristalul de Boemia fiind folosite pentru lampile din vagoane, cat si pentru oglinzile din salonul regal. Din alabastru de Grecia au fost executate statuete si obiecte decorative ce se pot gasi in saloanele vagoanelor ce compun Trenul Regal.

 

bursaBursa locurilor de munca in domeniul feroviarTarg de joburi si cariera, parte a evenimentului InfraTRANS din acest an, va avea loc in Salonul Regal, in data de 24 mai, in intervalul orar 11:00-16:00. Printre companiile care si-au anuntat posturile libere in vederea angajarii, se numara ISAF, voestalpine VAE APCAROM, FCC Construccion, CFR Calatori, alte companii participante fiind: Alstom, Astra Vagoane Calatori, Atelierele CFR Grivita, GFR, STRAIL, Swietelsky, Novatech, AFER, Cenafer, CFR SA, CFR Marfa, Informatica Feroviara, Electrificare CFR, Telecomunicatii CFR.

Cei interesati de o cariera in domeniul feroviar vor avea posibilitatea de a cunoaste direct oferta de locuri de munca, de a fi recrutati si selectati personal in vederea ocuparii posturilor vacante din cadrul companiilor participante la eveniment.

Accesul la expozitie se face pe baza inregistrarii pentru un bilet gratuit, disponibil pe www.infratrans.ro sau folosind formularul de mai jos.

 

 

Ultimele Articole