Mai puține tramvaie în București. Gabriela Firea anunță reducerea parcului circulant al STB

18 martie 2020

Primarul general Gabriela Firea a anunțat că începând de joi dimineață vor circula mai puține tramvaie în București, în contextul epidemiei de corovanirus de tip nou.

mai puține tramvaie în București Gabriela Firea și Traian Băsescu Firea îi dă replica lui Ludovic Orban transport public gratuit licitația pentru tramvaie tramvaie turcești la București

Ea a precizat că numărul mijloacelor de transport în comun din București va fi redus cu 25%.

„Începând de mâine dimineață (joi – n.red.) se va reduce parcul auto al STB. Dar nu e motiv de îngrijorare, pentru că s-a redus semnificativ numărul călătorilor”, a declarat Gabriela Firea la Digi 24, preluată de Mediafax.

Primarul general a ținut să precizeze că măsura este luată pentru a proteja atât călătorii, cât și șoferii și vatmanii. ”Trebuie să redimensionăm parcul auto și astăzi în jurul prânzului vom anunța dispoziția și la nivel oficial și va fi comunicată pe cale ierarhică. Trebuie să-i protejăm pe călători, dar în aceste zile sunt tot mai puțini, pentru că au înțeles mesajul autorităților de a nu face acele drumuri care nu sunt obligatorii. De asemenea trebuie să-i protejăm și pe conducătorii auto pentru a nu ajunge în situația în care să nu aibă cine să mai conducă autobuzele, tramvaiele sau troleibuzele”, a explicat edilul Capitalei.

Primarul a mai spus că în mijloacele de transport care continuă să circule se face dezinsecție de mai multe ori pe zi, pentru a proteja călătorii și conducătorii auto și vatmanii.

Mai puține tramvaie în București. La Iași măsurile sunt mai drastice

La Iași, transportul în comun a fost limitat și mai drastic. Comitetul Local pentru Situații de Urgență a decis marți ca o singură linie de tramvai din Iași să circule toată ziua, urmând ca restul să aibă un program special, din cauza epidemiei de coronavirus.

Programul mijloacelor de transport în comun din Iaşi a fost limitat, în urma unei decizii a Comitetului local pentru Situaţii de Urgenţă. Astfel, tramvaiele şi autobuzele vor circula numai între anumite ore.