spot_img
joi, ianuarie 20, 2022
spot_img

Două miliarde de euro, alocate pentru lucrări pe două magistrale feroviare din Franța

Statul va aloca două miliarde de euro pentru lucrări pe două magistrale feroviare din Franța, a anunțat noul secretar de stat pentru Transporturi Jean-Baptiste Djebbari.

magistrale feroviare din Franța

Este vorba de magistralele Paris-Limoges-Toulouse și Paris-Clermont, iar anunțul a fost făcut la RTL după ce oficialul a călătorit cu trenul pe ruta Clermont-Ferrand.

Abia numit în funcție, secretarul de stat pentru Transporturi Jean-Baptiste Djebbari a mers cu trenul pe ruta Clermont-Ferrand, în compania actualului președinte al SNCF, Guillaume Pépy. Scopul călătoriei a fost acela de a răspunde pasagerilor exasperați de problemele pe care le întâmpină zi de zi.

Infrastructura de pe două magistrale feroviare din Franța, în atenția statului

Și rezultatele nu s-au lăsat așteptate. Secretarul de stat a anunțat deblocarea a două miliarde de euro pentru renovarea liniei Paris-Clermont, dar și pentru magistrala Paris-Orléans-Limoges-Toulouse. ”Sunt două probleme principale pe aceste magistrale: materialul rulant, vechi de 40 de ani, și starea infrastructurii. Statul va pune pe masă două miliarde de euro în următorii ani pentru a readuce infrastructura la parametrii normali”, a spus el.

Înlocuirea ramelor era deja prevăzută în Legea privind mobilitatea, examinată începând din 2 septembrie în Comisia pentru Dezvoltare Durabilă a Adunării Naționale. În ceea ce privește șinele, va trebui să se apeleze la noi credite. SNCF a prevăzut deja să ia în calcul lucrări de reparații pe linia Paris – Clermont în valoare de 760 milioane de euro. Anul trecut, secretarul de stat Brune Poirson a anunțat că 1,6 miliarde de euro vor fi destinați modernizării liniei Paris-Orléans-Limoges-Toulouse, până în 2015.

Nominalizarea unui nou șef al SNCF, o chestiune de zile

În altă ordine de idei, Jean-Baptiste Djebbari a confirmat că nominalizarea unui nou șef al SNCF, în locul lui Guillaume Pépy, este iminentă. ”SNCF aăteaptă numeroase provocări: este în proces de asanare financiară și trebuie să se pregătească pentru concurență… Sunt foarte mulți candidați, profile interesante, din Franța sau din străinătate. Poate fi o femeie, in tandem președinte/director general… Decizia este o chestiune de câteva zile”, a mai spus Djebbari.

Ultimele Articole