duminică, septembrie 26, 2021
spot_img

Magistrala București – Constanța a fost redeschisă, dar cu modificări importante ale circulației trenurilor

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA, administrator al infrastructurii feroviare publice, a redeschis în noaptea de miercuri spre joi la ora 02:30 Magistrala București – Constanța. Sunt însă multe trenuri al căror grafic de circulație e afectat.

Lucrările la Fetești și Ciulnița mașină a fost lovită de tren
Clădirea gării a fost reconstruită. Nu și peroanele

Toate trenurile de călători spre și dinspre litoral vor circula, începând cu ora 02:30 pe ruta directă București – Constanța, doar pe raza stației Fetești, iar traficul va fi redirecționat pe un singur fir, în zona afectată de deraierea trenului de marfă, potrivit unui comunicat de presă al CFR SA.
Echipele de intervenție ale CFR SA au repus pe șină toate cele 5 vagoane deraiate și au finalizat lucrările de reparații la linia de cale ferată, inlclusiv la firul de contact, cel care asigură alimentarea locomotivelor cu energie electrică.

În acest moment, circulația trenurilor spre și dinspre litoral este operațională pe ruta directă București – Constanța, cu mențiunea că în zona stației Fetești traficul feroviar este retrasat pe un singur fir de circulație, deoarece intervențiile în zona deraierii sunt încă în desfășurare.

Echipele de intervenție ale CFR SA acționează în continuare în stația Fetești cu personal propriu și utilaje de mare tonaj, pentru finalizarea tuturor lucrărilor necesare restabilirii traficului feroviar în condiții normale, pe ambele fire de circulație.

CFR SA transmite scuze tuturor călătorilor afectați de evenimentul feroviar din stația Fetești și le mulțumește pentru înțelegere, asigurându-i în același timp că angajații de la calea ferată depun în continuare toate eforturile necesare și intervin operativ pentru restabilirea circulației in condiții normale pe relația București – Constanța și retur.

Modificări în mersul trenurilor

Deraierea trenului de marfă și distrugerea liniilor au determinat modificări importante în circulația trenurilor, potrivit unui comunicat de presă al CFR Călători remis miercuri seară. Astfel:
La data de 22.07.2021, trenul IR 1983 se anulează pe distanța Ciulnița – Mangalia și va circula pe rută deviată ca tren IR în relația Ciulnița – Slobozia Veche – Țăndărei – Fetești – Constanța – Mangalia.
La data de 22.07.2021, trenul IR 1994 se anulează pe distanța Ciulnița – Mangalia și va circula pe ruta deviată ca tren IR în relația Ciulnița – Slobozia Veche – Țăndărei – Fetești – Constanța – Mangalia.
La data de 22.07.2021, trenul IR 1688 se anulează pe distanța Ciulnița – Constanța și va circula pe ruta deviată ca tren IR în relația Ciulnița – Slobozia Veche – Țăndărei – Fetești – Constanța – Mangalia.
La data de 22.07.2021, trenul IR 1586 se anulează pe distanța Fetești – Brașov și va circula pe ruta deviată ca tren IR în relația Fetești – Țăndărei – Slobozia Veche – Ciulnița – București Nord – Brașov
La data de 22.07.2021, trenul IR 1580 se anulează pe distanța Fetești – București Nord și va circula pe ruta deviată ca tren IR în relația Fetești – Țăndărei – Slobozia Veche – Ciulnița – București Nord.
La data de 21.07.2021, trenul R 8015 se anulează pe distanța Ciulnița – Fetești.
La data de 22.07.2021, trenul R 8012 se anulează pe distanța Fetești – Ciulnița.
La data de 22.07.2021, trenul R 8002 se anulează în relația Constanța – București Obor.
La data de 22.07.2021, trenul R 8014 se anulează în relația Fetești – București Obor.
La data de 22.07.2021, trenul R 8021 se anulează în relația București Nord – Constanța.
La data de 22.07.2021, trenul RE 8007 se anulează în relația București Nord – Medgidia.

(D.C.)

Alte Articole

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole