miercuri, mai 1, 2024
spot_img

Lucian Șova o acuză pe Corina Crețu că a rupt în două Magistrala 6 de metrou. ”S-a dus la fumat”

Un schimb de replici între fostul ministru al Transporturilor Lucian Șova și fostul comisar european Corina Crețu a avut loc sâmbătă, fiind invocate negocierile pentru Magistrala 6 de metrou.

Magistrala 6 de metrou

Totul a pornit de la o declarație făcută la Iași de Corina Crețu. Fostul comisar european

a spus sâmbătă, la Iaşi, într-o conferinţă de presă, că PSD a făcut un rău imens ţării pe plan extern, iar acest lucru a dus la decredibilizarea României pe mai multe planuri.

Europarlamentarul Pro România a povestit un episod petrecut în 2017, când, în calitate de comisar european, a discutat în biroul său de la Bruxelles cu ministrul de atunci al Transporturilor Lucian Şova pe tema autostrăzii Iaşi-Târgu Mureş. “La mine în birou, am martori, i-am spus că anul viitor va fi Anul Centenar, hai să facem un gest simbolic. Avem încă cinci miliarde de euro la dispoziţie pentru infrastructura de transport. Nu putem finanţa totul, dar măcar să pornim studiul de fezabilitate pentru autostrada Târgu Mureş-Iaşi-Ungheni. Hai să facem un gest şi apoi din 2021 să începem construcţia în exerciţiul financiar viitor. Toată lumea a rămas şocată de răspunsul ministrului, care a spus <Nu ştiu, trebuie să vorbesc cu Liviu (Liviu Dragnea – n.r.)>. Aşa mi s-a întâmplat cu toate lucrurile. Nimeni nu a avut curajul să ia o decizie“, a declarat europarlamentarul Corina Creţu.

Creţu a spus în conferinţă că ministrul era din Bacău, iar ulterior a precizat că este vorba despre Lucian Şova.

Lucian Șova contraatacă cu Magistrala 6 de metrou

Reacția lui Lucian Șova nu s-a lăsat așteptată. Fostul ministru al Transporturilor o acuză pe Corina Creţu de ipocrizie şi nepricepere.

”Ipocrizie şi nepricepere! Te numeşti Corina Creţu. Atât cât am fost ministru al Transporturilor în 2017, tot atâta minte şi pricepere are doamna Creţu la fonduri europene şi altele”, a scris Şova pe contul său de Facebook. El îi cere fostul comisar european spună românilor de ce a rupt cu mâna ei proiectul Magistralei 6 de metrou 1 Mai – Aeroport Otopeni în două şi a aprobat finanţarea proiectului doar până la Mall Băneasa.

”De ce am fost nevoiţi, eu şi o întreagă delagaţie să ne certăm pe acest proiect cu funcţionarii doamnei Creţu, ea lăsându-ne singuri în birou pentru că a plecat la fumat. Iar eu am martori şi memorie că ea era comisar în 2018”, scrie Şova.

IN THE SPOTLIGHT

ARIC 25 de ani: Basm/Real. Ţinta comună – Realizarea proiectului

ARIC a organizat ieri, 18 aprilie, o Conferință aniversară la hotel Novotel București pentru a celebra 25 de ani de la înfiinţare. Evenimentul, intitulat „Basm/Real...

Ultimele Articole