marți, iulie 2, 2024
spot_img

Magistrala 6 de metrou primeste mai multe fonduri europene

Rata de cofinantare europeana creste de la 75% la 85% pentru proiectele mari de infrastructura, precum Magistrala 6 de metrou. Potrivit Reprezentantei Comisiei Europene in Romania, comisarul european pentru politica regionala Corina Cretu a aprobat modificarea Programului Operational Infrastructura Mare (POIM), prin care vor fi alocate mai multe fonduri europene pentru proiecte de importanta majora pentru Romania, precum Magistrala 6 de metrou sau Autostrada Unirii.

Astfel, rata de cofinantare europeana creste de la 75% la 85% pentru proiectele privind dezvoltarea Retelei Transeuropene de Transport (TEN-T), a celei de metrou, precum si a celor de transport multimodal.

Decizia este valabila si pentru infrastructura portuara – terminalele de marfa, zonele de manipulare a containerelor, de logistica si instalatii feroviare majore.

“Romania are nevoie de infrastructura de transport moderna, care sa-i sustina cresterea economica. Modificarile pe care le-am aprobat in cadrul POIM au rolul de a impulsiona dezvoltarea unor retele de transport rutier si feroviar de care Romania are atat de multa nevoie! Sper ca in perioada urmatoare sa primim din tara noi propuneri de proiecte in special in domeniul infrastructurii de transport”, a declarat Corina Cretu.

Decizia Comisiei Europene privind modificarea Programului Operational Infrastructura Mare vine ca urmare a unei cereri transmise in acest sens de Romania in luna octombrie 2018.

In perioada 2014 – 2020, Romania are alocate peste 22 de miliarde de euro prin politica de coeziune a Uniunii Europene, din care 9,2 miliarde sunt destinate Programului Operational Infrastructura Mare.

IN THE SPOTLIGHT

Avansul șantierelor feroviare în luna mai. Un constructor ”a spart norma”

Club Feroviar vă prezintă, ca de fiecare dată când apar informații noi, avansul șantierelor feroviare pentru modernizarea infrastructurii. Acum, situația aferentă lunii mai 2024...

Ultimele Articole