miercuri, iunie 7, 2023
spot_img

Magistrala 5 se deschide în câteva zile. Anunțul a fost făcut de ministrul Lucian Bode

Magistrala 5 se deschide în câteva zile, după ce lucrările la tronsonul Eroilor-Râul Doamnei au durat nouă ani de zile. Anunțul a fost făcut în noaptea de vineri spre sâmbătă de ministrul Transporturilor, Lucian Bode.

Magistrala 5 se deschide Inaugurarea Magistralei 5

Ministerul Transporturilor a anunţat că s-au semnat cele două procese-verbale în urma cărora Magistrala 5 va putea fi dată în funcţiune, fără a preciza însă când se va face acest lucru. „După îndeplinirea tuturor procedurilor administrative, care au mai rămas de efectuat de către beneficiar, urmează să stabilim momentul la care metroul poate fi dat în exploatare cu călători”, a afirmat ministrul Lucian Bode. Cel mai probabil, punerea în funcțiune va avea loc la începutul săptămânii viitoare.

Magistrala 5 se deschide. S-au semnat procesele-verbale

Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor arată că membrii Comisiei Centrale de Recepţie la terminarea lucrărilor de la magistrala M5 şi cei ai Comisiei de Punere în Funcţiune (PIF) au semnat procesele-verbale în urma cărora această magistrală de metrou poate fi dată în exploatare şi, totodată, în trafic cu călători.

“Astăzi s-au semnat cele două procese-verbale de către comisiile de specialitate, şi anume cel de recepţie la terminarea lucrărilor şi cel de punere în funcţiune (PIF) a acestui obiectiv. După îndeplinirea tuturor procedurilor administrative, care au mai rămas de efectuat de către beneficiar, urmează să stabilim momentul la care metroul poate fi dat în exploatare cu călători. Suntem acum în situaţia în care pot să afirm cu certitudine că în curând bucureştenii pot să folosească cel mai aşteptat mijloc de transport din această zonă, şi anume metroul din Drumul Taberei. A fost o muncă titanică, începută din prima zi a mandatului meu de ministru, pentru a putea să le ofer bucureştenilor, din zona Drumul Taberei şi nu numai, ceea ce aşteptau de atâţia ani. Mulţumesc tuturor acelora care au făcut posibil să ajungem astăzi la acest deznodământ extrem de fericit pentru bucureşteni”, a declarat ministrul Transporturilor, Lucian Bode.

CITEȘTE și VIDEO EXCLUSIV Au avut loc primele teste la metroul din Drumul Taberei, sabotat de Ponta și Vanghelie

Ultimele Articole