spot_img
joi, mai 19, 2022
spot_img

Macedonia cauta consultant pentru doua proiecte feroviare pe Coridorul VIII

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare a anuntat lansarea unei licitatii pentru serviciile de consultanta pentru doua proiecte de infrastructura feroviara din Macedonia. Consultantul va monitoriza implementarea proiectelor de infrastructura feroviara si va furniza, la cerere, sfaturi bancii cu privire la actiunile corective care se impun pentru a aborda diferite probleme care pot pune in pericol implementarea cu succes a proiectelor.
Conform estimarilor, procedura de atribuire ar trebui sa inceapa in primul trimestru din 2018 si sa dureze 48 de luni. Valoarea sa estimata se ridica la 250.000 de euro, fara TVA.
BERD a extins doua imprumuturi suverane Macedoniei care vor fi directionate catre Compania de Infrastructura Feroviara sub forma de imprumut in valoare totala de 46,4 milioane de euro si, respectiv, 145 de milioane de euro, pentru reabilitarea sectiunii de 30,8 km a Coridorului VIII in estul tarii.
Cele doua proiecte sunt implementate in doua faze. Prima faza include constructia noii linii de cale ferata Kumanovo Belakovce si reconstructia celei existente pe linia feroviara dintre Beljakovce si Kriva Palanka. Proiectele asigura finantare pentru prima si a doua faza a sectiunii estice a coridorului feroviar pan-european VIII cu Macedonia. Proiectele se afla in etape diferite de implementare. In timp ce procedura de achizitie in cazul primei faze este finalizata si contractul este acordat, pentru faza a doua se selecteaza contractorul. De aceea, consultantul va indeplini sarcinile specifice fiecarei faze.
Aici puteti afla mai multe informatii despre licitatie.

Ultimele Articole