spot_img
luni, decembrie 6, 2021
spot_img

La noapte continuă lucrările la macazurile din Gara de Nord, a anunțat compania de infrastructură

În cursul nopţilor de 22/23 mai şi 23/24 mai 2019 Compania Națională de Căi Ferate CFR SA continuă lucrările la macazurile din Gara de Nord.

macazurile din Gara de Nord lucrări în Gara de Nord

Sucursala Regională CF Bucureşti continuă programul de întreţinere şi reparaţii curente la infrastructura feroviară în zona Gării de Nord, prin executarea lucrărilor de înlocuire a aparatelor de cale şi de buraj mecanizat.

”Lucrările, executate în regie proprie, cu personal şi utilaje de specialitate, se desfăşoară în cursul nopţilor de 22/23 mai şi 23/24 mai 2019, în intervalul orar 21.00 – 05.00, astfel încât să asigurăm condiţiile optime de circulaţie, cu implicaţii reduse în graficul orar al trenurilor care sosesc şi pleacă în/din Gara de Nord”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook CFR Infrastructură.

Programul de întreţinere şi reparaţii curente la aparatele de cale (macazuri, în limbaj comun) are drept scop îmbunătăţirea condiţiilor de circulaţie, prin ridicarea restricţiilor de viteză şi creşterea gradului de siguranţă a traficului, la intrarea şi ieşirea în/din staţia Bucureşti Nord.

Lucrări la macazurile din Gara de Nord și buraj mecanizat

Vor fi făcute următoarele lucrări:

– înlocuire aparate de cale

– buraj mecanizat cu maşini grele de cale

– restabilirea completă a calităţilor drenante ale pietrei sparte, refacerea omogenităţii şi elasticităţii stratului de piatră spartă

– eliminarea materialelor uzate din componenţa căii adiacentă aparatelor de cale înlocuite

Se vor folosi următoarele utilaje:

– utilaj automotor pentru transport materiale

– utilaj pentru înlocuirea aparatelor de cale montate DESEC

– maşină de burat linia şi aparate de cale plasser

– utilaj de profilat profilator plasser

– utilaj multifuncţional cu deplasare mixtă cale fetată/şosea

Scopul acestor lucrări constă în îmbunătăţirea condiţiilor de circulaţie, prin ridicarea restricţiilor de viteză pe aparatele de cale şi creşterea gradului de siguranţă. Finanţarea este asigurată din fonduri proprii ale companiei.

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole