sâmbătă, septembrie 23, 2023
spot_imgspot_img

Regionala Constanța a CNCF CFR SA înlocuiește un macaz pentru trupele US Army

Regionala Constanța a Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA înlocuiește un macaz pentru trupele US Army staționate la baza de la Mihail Kogălniceanu.

În sistemul electronic de achiziții publice a fost postat anunțul de licitație ce are ca obiect ”Lucrări de consolidare a liniei de garare MApN, din stația CF Nicolae Bălcescu, ce deservește UM01837”. Valoarea totală estimată a contractului este de 812.729,25 lei, echivalentul a aproximativ 165.000 de euro.

Lucrările presupun înlocuirea schimbătorului de cale existent nr. 1 – Ramificație Mihail Kogălniceanu (RMK) și se vor executa pe infrastructura feroviară publică gestionată de Sucursala Regională CF Constanța, respectiv pe linia curentă 812 Medgidia-Tulcea, pe raza de activitate a Secției L2 Medgidia. Aparatul de cale tip schimbător de cale simplu nr.1 RMK este amplasat la km 24+369, în linie curentă, între stațiile Nicolae Bălcescu și Târgușor Dobrogea, pe linie secundară neelectrificată, fără circuite de cale CED. Manevrarea acestuia se efectuează cu dispozitiv manual de manevră cu contragreutate, tip ”ghiulea”.

Pe această linie se transportă inclusiv tehnică militară destinată Armatei Americane.Macaz pentru trupele US Army, pe care sunt restricții de viteză

Viteza de circulație peste acest aparat de cale este de 80 km/oră pe directă și de 30 km/oră în abatere. Sub acțiunea materialului rulant, atât reperele metalice, cât și traversele speciale din lemn au suferit uzuri fizice și deteriorări ale elementelor de prindere șină-traversă la limita toleranțelor prevăzute de instrucțiile de specialitate. Schimbătorul nr. 1 RMK, cu uzuri pronunțate ale elementelor componente, montat pe traverse din lemn se va înlocui cu un aparat de cale nou, montat pe traverse din beton precomprimat.

Se va realiza consolidarea platformei căii, refacerea capacității drenante a prismei de piatră spartă, lucrarea având drept rezultat scontat readucerea elementelor căii în toleranţele impuse de instrucţiile de serviciu, în vederea desfăşurării circulaţiei și manevrei convoaielor feroviare în condiţii de siguranţă. Durata de execuţie este de maximum 45 de zile calendaristice de la data prevăzută în ordinul de începere a lucrărilor, dar nu mai târziu de 1 Decembrie 2023.

Condiții de participare la licitație

Pentru participarea la licitație, se solicită experiență similară. Ofertantul va declara în DUAE principalele lucrări similare executate într-o perioadă care acoperă cel mult ultimii cinci ani, din care să reiasă executarea de lucrări similare în valoare individuală/cumulată de minimum 812.729 de lei fără TVA, la nivelul a maximum trei contracte.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este data de 2 august 2023, ora 15:00. Oferta trebuie să fie valabilă până pe 2 decembrie 2023.

Ultimele Articole