Luxemburg: noul terminal intermodal poate manevra trenuri de pana la 700 m lungime

18 iulie 2017

Ducatul Luxemburg  a inaugurat terminalul intermodal Bettembourg-Dudelange în vederea îmbunătățirii tranzitului feroviar al mărfurilor între Ducat și vecinii săi europeni. Terminalul multimodal, deținut de către CFL Multimodal (Căile Ferate Luxemburgheze), acoperă 33 de hectare – echivalentul a 45 de terenuri de fotbal – și are capacitatea de a manevra 3,500 de containere.

Luxemburg a dezvoltat acest terminal în ideea de a-l transforma într-un hub european de logistică important, care facilitează legătura dintre Luxemburg și principalele porturi și centre comerciale europene.

Important de menținat, terminalul poate manevra trenuri de marfă de până la 700 metri lungime, o caracteristică ce va deveni din ce în ce mai semnificativă, pe măsură ce tot mai mulți operatori de marfă utilizează trenuri mai lungi pentru a maximiza oportunitățile oferite de schimbul modal ca parte a serviciilor transfrontaliere din Uniunea Europeană.

”Terminalul intermodal al CFL Multimodal oferă Luxemburgului o altă infrastructură performantă care contribuie la ezvoltarea economică a Marelui Ducat și atractivitatea sa pentru investitorii industriali. Aceste servicii sunt vitale pentru companiile industriale stabilite în țara noastră iar acum datorită terminalului intermodal se pot baza mai mult pe transportul feroviar”,  a precizat Etienne Schnieder, Vice Prim-Ministru și Ministru al Economiei.

”Având în vedere posibilitățile noii platforme multimodale pentru Luxemburg, aceasta joacă un rol precursor în Europa. Luxemburgul adoptă o altă abordare față de viitor decât alte țări. Nu ne bazăm dezvoltarea pe transportul cu mega-camioane, ci mai degrabă pe transferul de mărfuri către calea ferată, acest fapt nu pentru a fi împotriva transportului rutier, ci pentru a colabora cu acest sector și cu cel al transportului pe căi navigabile”, a declarat François Bausch, Ministrul Dezvoltării Durabile.

 

Abonați-vă la Newsletter, accesând link-ul https://clubferoviar.ro/abonare-newsletter/  sau urmăriți-ne pe pagina de Facebook, https://www.facebook.com/clubferoviar/,  pentru a fi la curent cu cele mai noi stiri si anunțuri de angajare din sectorul feroviar din România.