joi, iunie 1, 2023
spot_img

Luminile Palatului CFR vor fi stinse în cadrul evenimentului Ora Pământului

Luminile Palatului CFR din București, în care-și au sediile Ministerul Transporturilor, CNCF CFR SA și SNTFC CFR Călători, vor fi stinse sâmbătă seara, în cadrul evenimentului Ora Pământului.

„Ca în fiecare an, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii se alătură campaniei Ora Pământului, care atrage atenția asupra schimbărilor climatice și distrugerii biodiversității, dar și care inspiră oamenii să protejeze mediul. Astfel, sâmbătă, 25 martie 2023, în intervalul orar 20.30-21.30, vor fi stinse luminile exterioare şi interioare care nu împiedică funcţionarea Clădirii Palatului CFR şi vor fi deconectate echipamentele electronice care nu sunt esenţiale desfăşurării activităţii curente sau protecţiei clădirii”, se arată într-un comunicat de presă dat publicității sâmbătă dimineața de Ministerul Transporturilor și Infrastructurii.Eveniment care se desfășoară pe plan mondial din 2007

Ora Pământului este un eveniment internaţional ce se desfăşoară încă din anul 2007. Astfel, timp de 60 de minute, oamenii sunt încurajaţi să stingă luminile pentru a scădea consumul de electricitate la nivel global şi pentru a da o şansă salvării resurselor Planetei.

Prin participarea la acest eveniment, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii îşi manifestă preocuparea pentru problemele de mediu cu care se confruntă societatea contemporană, se mai arată în comunicatul menționat. „În fiecare an, în ultima sâmbătă din luna martie, milioane de oameni, instituții și companii sting luminile timp de o oră, alăturându-se celui mai mare eveniment de mediu din istorie – Earth Hour. Ediția a 17-a va avea loc sâmbătă, 25 martie 2023, la ora 20:30”, se arată pe site-ul ora-pamantului.ro.

Ultimele Articole