spot_img
duminică, februarie 5, 2023
spot_img

Ludovic Orban: Verificări zilnice în metrou, respectarea regulilor în transporturile feroviare estivale

Premierul Ludovic Orban a tras mai multe semnale de alarmă sâmbătă privind activitățile publice, printre care transporturile feroviare și cu metroul, în contextul epidemiei actuale.

Potrivit premierului, trebuie respectate regulile în transporturile feroviare iar la metrou trebuie făcute zilnic controale.  ”Avem nevoie de o prezenţă zilnică în metrou pentru a fi respectate regulile, în transportul feroviar către destinaţii de vacanţă, de asemenea, trebuie respectate regulile, iar în cel cu autocare, rog poliția rutieră să fie atentă”, a spus Ludovic Orban.

Premierul a declarat, sâmbătă, că unele cluburi ar trebui închise pentru că nu respectă regulile şi a cerut controale în restaurante, supermarketuri şi pieţe. „Avem informaţii că sunt restaurante care, de fapt, au deschis”, a spus şeful Guvernului.

Premierul Ludovic Orban a spus, la videoconferinţa cu prefecţii desfăşurată la Ministerul de Interne, că ne confruntăm cu o creştere îngrijorătoare a numărului de cazuri de COVID-19 şi a cerut intensificarea controalelor.

„Fiind într-o situatie de cumpănă suntem într-un moment în care ori cresc cazurile, ori reuşim să stăvilim epidemia”, a menţionat Orban, la final, cerând li se transmită celor care nu respectă regulile că vor fi sancţionaţi.

În România, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 592 noi cazuri şi 13 decese confirmate. (D.C.)

Ultimele Articole