spot_img
luni, martie 20, 2023
spot_img

Sorin Grindeanu vrea să-l mențină pe omul lui Ludovic Orban la CFR Călători

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu (PSD), se pregătește să gireze menținerea omului lui Ludovic Orban (fost PNL) la CFR Călători, în funcția de director general.

UPDATE Consiliul de Administrație i-a prelungit cu două luni mandatul lui Traian Preoteasa.

Miercuri, pentru ora 14.00, este programată o ședință a Consiliului de Administrație al Societății Naționale de Transport Feroviar de Călători (SNTFC) CFR Călători, pe a cărei ordine de zi se află prelungirea cu încă două luni a mandatului de director general interimar al lui Traian Preoteasa.

Acesta este un apropiat al fostului premier liberal Ludovic Orban. După schimbările de la vârful Partidului Național Liberal, inclusiv alegerea în funcția de președinte a lui Florin Cîțu, Ludovic Orban a părăsit partidul și și-a înființat o nouă formațiune politică. Acum însă, el încearcă să-și mențină prietenul la conducerea operatorului feroviar de stat.Traian Preoteasa, omul lui Ludovic Orban la CFR Călători

Ludovic Orban la CFR Călători greviștii de la CFR protestul de la calea ferată
Traian Preoteasa, directorul general al CFR Călători

Traian Preoteasa a fost numit director general al CFR Călători pe 1 octombrie 2021, după cum a relatat la vremea respectivă Club Feroviar, pentru o perioadă de patru luni, care expiră în câteva zile. El i-a succedat în funcție lui Ovidiu Vizante, care fusese numit de fostul ministru al Transporturilor Cătălin Drulă.

Traian Preoteasa a deținut în ultimii ani mai multe funcții de conducere în sistemul feroviar de stat. În ultima perioadă, el a fost director general adjunct al Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA și apoi director general al CFR Marfă, societate pe care a băgat-o în procedura judiciară de concordat preventiv.

La conducerea CFR Marfă a fost numit pe vremea când Ludovic Orban deținea funcția de prim-ministru.

Traian Preoteasa a terminat liceul CFR Craiova, apoi Facultatea de Electrotehnică tot la Craiova, și-a obținut diploma de masterat de la Școala Națională de Științe Politice și Administrative, a făcut studii de apărare şi securitate naţională la Colegiul Național de Apărare, în 2005, și și-a luat doctoratul în inginerie mecanică, la Craiova.

Imediat după absolvire, el a lucrat la Revizia de Vagoane din Craiova, iar cu timpul a ajuns director la principalele companii de cale ferată. În 2011, Traian Preoteasa a făcut parte dintr-un lot de angajați ai CFR și CNADNR (actuala CNAIR), trimiși în judecată în dosarul gripei aviare, însă a fost achitat în cele din urmă.

Ultimele Articole