spot_img
luni, septembrie 26, 2022
spot_img

Ludovic Orban îl păstrează pe Gică Popescu consilier pentru Euro 2020. ”Vom depăși blocajul cu calea ferată”

Premierul Ludovic Orban a anunțat marți că a decis să-l păstreze pe fostul internațional Gică Popescu consilier pentru Euro 2020. Primul ministru s-a declarat încrezător că blocajul în care sze află lucrările la linia ferată de Otopeni va fi depășit.

Gică Popescu consilier pentru Euro 2020 Ludovic Orban despre CFR Marfă

Ludovic Orban a anunțat că a luat această decizie după ce a discutat cu Gică Popescu. „M-am întâlnit ieri cu Gică Popescu, pe care l-am găsit consilier onorific al prim-ministrului și care mi-a explicat cu ce se ocupă, că este un fel de CEO pe implementarea proiectului necesar pentru Campionatul European de fotbal și am luat decizia să continui colaborarea cu Gică Popescu. El nu are culoare politică, s-a implicat în proiectul asta pentru că trebuia cineva care venea din exteriorul administrației să împingă un pic lucrurile înainte și dintr-o perspectivă am rămas foarte plăcut surprins, a început să cunoască foarte multe detalii tehnice, chestiuni de contractare, de stadiu de lucrări, și vom continuă colaborarea. Sigur, președintele comitetului interministerial este ministrul Tineretului și Sportului”, a declarat Orban.

Pregătirile vor continua cu Gică Popescu consilier pentru Euro 2020

Șeful Guvernului a precizat că stadioanele Giulești, Ghencea și Arcul de Triumf, aflate în proces de reconstrucție, sunt „realizabile” până la startul Campionatului European de Fotbal 2020: „Este posibil, cu trei stadioane, pentru că stadionul Dinamo nu este reglementat juridic. Sunt stadioanele Rapid, Ghencea și Arcul de Triumf, care sunt realizabile. Din discuțiile pe care le-am avut, este posibil că la momentul derulării Campionatului European cel puțin două să fie în stare de funcțiune, sigur nu realizate integral, dar cu tot ceea ce ține, terenul de joc, vestiarele. Cu calea ferată este un mic blocaj, pe care sunt convins însă că îl putem depăși. Din perspectiva noastră, noi vom asigura tot ce are nevoie constructorul că să ducă lucrările la termen. De asemenea mai există proiectul cu 400 de săli sportive, un proiect care se va derula și care este finanțat. Am văzut că mai există discuții că galeria rapidiștilor e supărată că sunt 4.000 de locuri în minus. Așa a gândit proiectantul, acum nu pot să mă apuc să schimb proiectul la mijlocul drumului că să mai pun 4.000 de locuri. Oricum, dacă ajung în Liga I și vor juca în cupele europene, pentru că numai atunci o fost număr maxim de suporteri, vor folosi Stadionul Național”.

Ultimele Articole