spot_img
miercuri, august 10, 2022
spot_img

Ludovic Orban despre vagoanele restaurant și posibilitatea de a reintra în stare de urgență

Atât timp cât nu reuşim să înregistrăm un trend descendent privitor la numărul de infectări nu pot fi adoptate alte măsuri de relaxare, a declarat Ludovic Orban despre vagoanele restaurant și despre unitățile de alimentație publică în general.

Ludovic Orban despre vagoanele restaurant se prelungește starea de alertă starea de alertă se redeschid terasele distanțare socială în trenuri se închid vagoanele restaurant

Declarația a fost făcută luni, când a fost întrebat despre posibilitatea redeschiderii restaurantelor în spații închise. Măsura ar permite și operatorului feroviar de stat CFR Călători să repună în circulație cele trei vagoane restaurant funcționale pe care le mai deține. Două dintre ele erau atașate la trenul InterRegio 346/347, care circulă pe relația București Nord-Wien Hauptbanhoff și retur.

În compunerea trenurilor operate de CFR Călători se află și acum vagoane care au la mijlocul lor un spațiu de bar, unde se vindeau sandwich-uri și băuturi răcoritoare, așa numitele ”BR”. Aceste baruri sunt însă închise de la instituirea stării de urgență, la mijlocul lunii martie.

Ludovic Orban despre vagoanele restaurant: nu pot fi adoptate alte măsuri de relaxare

Prim-ministrul Ludovic Orban a spus luni că atâta vreme cât nu reuşim să înregistrăm un trend descendent privitor la numărul de infectări nu pot fi adoptate alte măsuri de relaxare.

”Înţeleg problemele pe care le au patronii de restaurante, îmi pare rău că a trebuit… noi în planul de relaxare aveam prevăzut pentru data de 15 iulie deschiderea lor, sigur, cu reguli stabilite pe care le-am şi convenit de comun acord în negocierile pe care le-am avut. Nu s-a putut. Nu putem să mai relaxăm o activitate unde există risc epidemiologic”, a argumentat şeful Executivului.

Se modifică HG privind starea de alertă. Revenirea la starea de urgență, incertă

Guvernul s-ar putea reuni marţi în şedinţă pentru a completa Hotărârea de Guvern privind starea de alertă cu prevederile referitoare la izolare și carantină, ca urmare a intrării în vigoare a legii pe această temă adoptată de Parlament.

”Vom avea cel mai probabil mâine (marți-n.red.) dimineaţă şedinţă de Guvern pentru modificarea hotărârii de Guvern privitoare la starea de alertă astfel încât să introducem toate măsurile care sunt permise de lege. Pregătim din punct de vedere administrativ, managerial toate structurile cu atribuţii, indiferent că este vorba de INSP, direcţiile de sănătate publică, spitalele, IGSU, Centrul de Control, toate le pregătim pentru a dispune într-un ritm cât mai rapid măsurile necesare în baza prevederilor legii”, a declarat premierul.

Întrebat dacă ar putea fi reinstituită starea de urgenţă în august, Orban a evitat un răspuns tranșant: ”Imediat ce intră în vigoare legea, vom stabili toate măsurile şi toate acţiunile necesare care sunt permise de lege astfel încât să luptăm eficient pentru apărarea sănătăţii şi vieţii românilor. Nu ne dorim să impunem nicio nouă restricţie suplimentară, nu ne dorim să mai luăm măsuri care să aibă efect negativ asupra economiei. Transmitem acelaşi mesaj către oameni: Respectaţi regulile, respectaţi măsurile de protecţie sanitară, care sunt simple şi care au cel mai mare efect în stăvilirea epidemiei”.

Ultimele Articole